login
| EN
petek, 28. junij 2024

Predstavite se na ŠTARTUP 2024

Po zelo uspešni drugi izvedbi ŠtartUP dogodka, se tudi letos veselimo novega druženja z vami in našimi študenti. Dobrodošlico vsem študentom ponovno organiziramo v soboto, 5. oktobra, med 10. in 16. uro v Obmorskem parku Žusterna. 

Na seji Študentskega sveta T4EU, ki je potekala 25. 6. 2024, so predstavniki študentov univerz članic Transform4Europe odločali o novem vodstvu. Na seji so bile izvedene volitve za predsednika, podpredsednika in predstavnika študentov v upravni odbor. Za novo predsednico ŠS T4EU je bila izvoljena Lana Erjavec, študentka UP Fakultete za vede o zdravju, predsednica ŠS UP FVZ in predsednica ŠS UP.

Danes se je zaključila 50. edicija mednarodne delavnice o konceptih teorije grafov v računalništvu in informatiki  - WG2024, ki se je letos odvijala med 19. in 21. junijem 2024 v Gozdu - Martuljku v Kranjski Gori.

V sredo, 19. 6. 2024 je v prostorih Univerzitetne knjižnice (UP UK) potekala otvoritev univerzitetne trgovine – nakUP, ki jo je sicer univerza že predčasno odprla za čas tedna Transform4Europe: Onkraj meja (20.-24. maja 2024). Z otvoritvenim nagovorom, slavnostnim prerezom traku in opravljenim nakupom sta jo tako še uradno odprla rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar in direktor UP UK, izr. prof. dr. Jonatan Vinkler.

Šesto predavanje letošnjega cikla  z naslovom Izlet v galaksijo poskusov teorije iger, je izvedel Dr. Žiga Velkavrh, UP FAMNIT in UP IAM. Predavanje je potekalo v živo in prek videokonferenčne povezave ZOOM.  

Univerza na Primorskem (UP) je 15. maja 2024 objavila razpis za doktorsko mesto na področju Analize kompleksnega omrežja. Kandidat se bo zaposlil na Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM) v skupini za Računalništvo in informatiko in postal doktorand Univerze na Primorskem, v okviru doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja, s 3 mesečno poskusno dobo, predviden začetek dela s 1. 10. 2024.

Univerza na Primorskem je 15. marca 2024 objavila Javni razpis za mlade raziskovalce na UP v 2024, s katerim razpisuje prosta delovna mesta za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali za poklic raziskovalca in opravljali doktorski študij na UP, na podlagi pogodbe o zaposlitvi za poln delovni čas, za dobo do štirih let.

Univerzitetna ambulanta UP, ki deluje v prostorih Zdravstvenega doma Koper (ZD Koper) bo od julija do septembra 2024 ZAPRTA.


V maju je bil na Univerzi na Primorskem odobren nov projekt iz programa Horizon, in sicer v okviru programa MSCA Staff Exchanges, namenjen spodbujanju inovativnega mednarodnega, medsektorskega in interdisciplinarnega sodelovanja na področju raziskav ter inovacij z izmenjavo osebja, znanja in idej na vseh stopnjah inovacijske verige.

Med 28. in 30. majem 2024 je na Univerzi KU Leuven, v mestu Kortrijk (Belgija), potekala 10. konferenca "Computers in Scientific Discoveries conference" (CSD10), ki je združila raziskovalce s področij matematike, računalništva, kemije in računalniške teorije grafov. 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti