login
| EN

Univerza na Primorskem išče dinamičnega in motiviranega doktorskega kandidata za delo na področju razvoja in vrednotenja razgradljivih kompozitnih sistemov les-beton. Raziskovalec se bo zaposlil na Univerzi na Primorskem v skupini za gradbeništvo in postal doktorant Univerze na Primorskem (v okviru doktorskega študijskega programa Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja).

četrtek, 11. julij 2024

Nevena Pivač je nova doktorica znanosti

Danes, 11. 7. 2024, smo na UP pozdravili še eno doktorico znanosti. 

Nevena Pivač, študentka doktorskega študijskega programa Matematične znanosti na UP FAMNIT, bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Structure and algorithms for graph classes: new results on minimal separators and independent sets, pod mentorstvom prof. dr. Martina Milaniča.

Zagovor bo potekal v četrtek, 11. julija 2024 ob 11. uri v predavalnici Famnit-VP3 in prek orodja Zoom (Meeting ID: fam.vp3) / (Passcode: UPFamnit).

Doktorska disertacija bo javnosti na vpogled v knjižnici UP.

Vljudno vabljeni!

Vljudno vabljeni na nadaljnje izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki ga bodo izvedli na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem sta uspešno gostila 67. mednarodni kongres Združenja za znanost o lesu in tehnologijo SWST (The Society of Wood Science & Technology), ki je potekal od 30. junija 2024 do 4. julija 2024, v kongresnem centru hotela Bernardin.

Prof. dr. Andrej Brodnik z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije na UP FAMNIT in UP IAM je bil izbran za člana neformalne strokovne skupine Evropske komisije za razvoj smernic za kakovostno poučevanje računalništva in informatike.

sreda, 3. julij 2024

V juniju pridobljeni novi projekti

V mesecu juniju je Oddelek za tehnologijo UP IAM pridobil projekt v okviru programa HORIZON RIA - Research and Innovation Action, ki bo z izvajanjem pričel septembra 2024. Oddelka za matematiko UP IAM in UP Famnit sta bila pa uspešna na Javnem razpisu za (so)financiranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v letih 2024 – 2026, ki ga razpisuje Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovativno dejavnost Republike Slovenije (ARIS).

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti