login
| EN

Dan povezovanja: Spreminjanje razumevanja stisk in krepitev podpore mladim je uspešno združil skoraj 200 udeležencev, ki so se zbrali, da bi osvetlili pomembnost duševnega zdravja mladostnikov. Dogodek je potekal 27. septembra v Kopru v avli Armerije in na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.


16. september 2024 – Evropski projekt "Modular Mental Health Toolbox" (MentBox) se uradno začenja z dogodkom, ki ga gosti Andaluzijska zdravstvena služba v Sevilli, Španija. Projekt, financiran s strani EU, si prizadeva premostiti vrzel med najboljšimi praksami na področju duševnega zdravja in njihovo implementacijo v državah članicah EU

torek, 10. september 2024

Svetovni dan preprečevanja samomora

Mednarodna zveza za preprečevanje samomora (IASP) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sta leta 2002 razglasili 10. september za svetovni dan preprečevanja samomora – dan, ko se še aktivneje poziva javnost k preprečevanju samomora po vsem svetu. Vsako dejanje posameznika, naj se zdi še tako majhno, lahko obudi upanje pri nekomu, ki se spopada s stisko.


Namestnica direktorice InnoRenew CoE, profesorica na Univerzi na Primorskem in prva prejemnica projekta Pathfinder Evropskega sveta za inovacije (EIC) v Sloveniji. Pridobitev izr. prof. dr. Anne Sandak predstavlja pomemben dosežek, saj je to prvi Pathfinder projekt v državi, ki ga vodi ženska znanstvenica.


V petek, 6. septembra, je na NIJZ potekala novinarska konferenca, na kateri je UP IAM SCRS (Slovenski center za raziskovanje samomora) predstavil aktivnosti ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora (10. september):

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti