login
| EN

V petek, 25. oktobra 2024, so sodelavke UP IAM Slovenskega centra za raziskovanje samomora uspešno izvedle dve usposabljanji v okviru projekta Ker te štekam, ki sta sočasno potekali v Kopru in Mariboru.

četrtek, 24. oktober 2024

Predstavitev projekta UNIK@TT


Center za razvoj in prenos znanja UP CRPZ organizira predstavitev projekta UNIK@TT v ponedeljek, 25. 11. 2024, ob 14. uri, v predavalnici FAMNIT-MP1. 

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) v letošnjem letu praznuje 75 let obstoja. Ob tej priložnosti so včeraj pripravili slavnostni dogodek, ki je potekal v hotelu Union v središču Ljubljane.

Na slovesnostih v Armeriji Univerze na Primorskem je v četrtek, 17. oktobra 2024, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo, prof. dr. Štefko Miklavič, v doktorje znanosti promoviral doktorante in doktorantke, ki so doktorske disertacije zagovarjali od marca do septembra v letošnjem letu. Do sedaj je doktorski študij na UP zaključilo 360 študentov in študentk.

BIOTEHNOLOŠKI VRH Z LEKOVIM DNEVOM ZA RAZISKOVALCE IN OGLEDOM NIB-a je danes, 16. 10. 2024, potekal na NIB (Nacionalni inštitut za biologijo) v Ljubljani. Dogodek je združil predstavnike iz akademskega sveta in industrije, da bi razpravljali o najnovejših dosežkih na področju biotehnologije.

Med letošnjimi prejemniki Zoisove nagrade so kar trije nagrajenci zaposleni na Univerzi na Primorskem. Nagrada, ki je ime dobila po slovenskem raziskovalcu Žigi Zoisu, se v Sloveniji podeljuje od leta 1998 vsem  izjemnim raziskovalcem, ki so s svojimi deli trajno zaznamovali znanstvenoraziskovalno in razvojno dejavnost v Republiki Sloveniji in pomembno prispevali k njenemu razvoju. Iskreno čestitamo vsem dobitnikom te najvišje in najbolj prestižne nagrade v Sloveniji

Vljudno vabljeni na inavguracijsko predavanje prof. dr. Vite Poštuvan, redne profesorice za področje Psihologije.

V torek, 8. oktobra 2024, sta Univerzo na Primorskem (UP) obiskali Megumi Watanabe in Laura Bortolutti, predstavnici Unescovega regionalnega urada za znanost in kulturo v Evropi. Z obiskom se je spodbudilo raziskovalna in izobraževalna partnerstva med UNESCO in UP ter vzpostavilo morebitno sodelovanje na področju duševnega zdravja in suicidologije.

V sredo, 25. septembra 2024, je na UP FAMNIT potekalo prvo srečanje konzorcija v okviru projekta MARiNKA. Izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad z UP PEF (vodja projekta) in prof. dr. Andrej Brodnik z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP Famnit in UP IAM sta predstavila načrtovane aktivnosti in vsebine predstavnikom ostalih konzorcijskih partnerjev: UL Fakulteta za računalništvoOŠ Trzin, OŠ Prežihovega Voranca LjubljanaOŠ prof. dr. Josipa Plemlja BledOŠ 8 talcev Logatec, OŠ Staneta Žagarja KranjOŠ n.h. Maksa PečarjaOŠ Vojke Šmuc IzolaOŠ Frana Erjavca Nova GoricaOŠ Janeza Puharja Kranj in OŠ Elvire Vatovec Prade.

ŠtartUP je športno & družabni dogodek Univerze na Primorskem, s katerim zakorakamo v novo študijsko leto. Vidimo se prvo soboto v oktobru, 5. oktobra 2024, od 12. ure dalje, v Obmorskem parku Žusterna.  

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti