login
| EN

V petek, 25. oktobra 2024, so sodelavke UP IAM Slovenskega centra za raziskovanje samomora uspešno izvedle dve usposabljanji v okviru projekta Ker te štekam, ki sta sočasno potekali v Kopru in Mariboru.

Uvodnemu video nagovoru dr. Valentine Prevolnik Rupel, ministrice za zdravje sta se pridružila še nagovora prof. dr. Diega De Lea, predstojnika centra in prof. dr. Vite Poštuvan, namestnice predstojnika centra.

Usposabljanje je namenjeno strokovnim delavcem iz vzgoje, izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva ter nevladnih organizacij. Po današnjem teoretičnem delu, bodo udeleženci v januarju 2025 opravili še praktični del, ki bo prav tako organiziran v Kopru, Ljubljani in Mariboru. Glavni cilj delavnic je razviti in nadgraditi kompetence strokovnih delavcev, da bi lahko še bolje podprli mladostnike v duševni stiski. O usposabljanju v Kopru in Mariboru so udeleženci povedali:

»S povezovanjem med različnimi organizacijami lahko ustvarimo boljšo podporno mrežo za vse, ki potrebujejo pomoč.«

»Tovrstni dogodki resnično pripomorejo k dvigu kompetenc vseh nas, ki želimo biti bolj pripravljeni in opremljeni za delo z mladostniki«

»Takšna srečanja, kjer sodelujemo delavci različnih sektorjev, so izjemna priložnost. Prijaznost in strokovnost organizatoric pa sta samo še dodaten dokaz, kako pomembna so takšna usposabljanja.«

Usposabljanja v Kopru so se udeležili tudi predstavniki Ministrstva za zdravje, Direktorata za zdravstveno varstvo, dr. Agata Zupančič, Marjeta Ramovš in Martin, ki spremljajo izvajanje projekta. Ogledali so si prostore centra in izdelke, ki so bili vključeni v razstavo projektnega natečaja »A (se) štekaš?!?«.

Projekt Ker te štekam je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje in so zato vsa usposabljanja za udeležence brezplačna.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti