login
| EN

V sredo, 25. septembra 2024, je na UP FAMNIT potekalo prvo srečanje konzorcija v okviru projekta MARiNKA. Izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad z UP PEF (vodja projekta) in prof. dr. Andrej Brodnik z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP Famnit in UP IAM sta predstavila načrtovane aktivnosti in vsebine predstavnikom ostalih konzorcijskih partnerjev: UL Fakulteta za računalništvoOŠ Trzin, OŠ Prežihovega Voranca LjubljanaOŠ prof. dr. Josipa Plemlja BledOŠ 8 talcev Logatec, OŠ Staneta Žagarja KranjOŠ n.h. Maksa PečarjaOŠ Vojke Šmuc IzolaOŠ Frana Erjavca Nova GoricaOŠ Janeza Puharja Kranj in OŠ Elvire Vatovec Prade.

Cilj projekta je razvoj temeljnih znanj računalništva in informatike (RIN) pri učencih od 6. do 9. razreda osnovne šole. V sklopu projekta se bo načrtovalo, implementiralo in evalviralo vključevanje temeljnih vsebin RIN v obliki medpredmetnega sodelovanja in reševanja avtetntičnih problemov. Razvite bodo inovativne didaktične metode in vsešolski pristop za vpeljavo temeljnih vsebin RIN.

Projekt sofinancirata Ministrstvo RS za vzgojo in izobraževanje in Evropska Unija – NextGenerationEU. Prijavitelj in vodilni partner projekta je UP FAMNIT.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti