login
| EN

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) v letošnjem letu praznuje 75 let obstoja. Ob tej priložnosti so včeraj pripravili slavnostni dogodek, ki je potekal v hotelu Union v središču Ljubljane.

Na dogodku so se zbrali številni ugledni gostje. Med njimi je bil slavnostni govornik, doc. dr. Aleš Žnidarič, direktor ZAG, prof. dr. José Torero z University College London in dr. Vanja Samec. Častni gost dogodka je bil minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, prof. dr. Igor Papič.

Dogodka sta se udeležili tudi prof. dr. Klavdija Kutnar, rektorica UP in prof. dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE. UP in InnoRenew CoE že vrsto let uspešno sodelujeta z ZAG pri različnih raziskovalnih projektih in drugih aktivnostih. ZAG je tudi eden izmed ustanoviteljev raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE, bil pa je tudi med partnerji projekta InnoRenew, katerega je vodila UP.

Poleg omenjenih gostov so se dogodka udeležili tudi številni predstavniki domačih in mednarodnih podjetij ter raziskovalnih inštitutov, ki z ZAG sodelujejo na različnih področjih.


Med podeljenimi nagradami sta tudi član Oddelka za aplikativno naravoslovje na UP Famnit in član Oddelka ta tehnologijo na UP IAM. Doc. dr. Andrea Lucherini (UP Famnit) je prejel Turnškovo priznanje, izr. prof. dr. Andraž Legat (UP Famnit/UP IAM) pa nagrado za življenjsko delo. Slednji je tudi član sveta zavoda InnoRenew CoE.

Ob tem pomembnem jubileju ZAG-u in vsem nagrajencem iskreno čestitamo in si želimo, da se uspešno sodelovanje nadaljuje tudi v prihodnje.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti