login
| EN

Maheshya Weerasinghe, študentka skupnega mednarodnega doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom naslovom Adaptive Guidance in Extended Reality Learning Environmentspod mentorstvom izr. prof. dr. Matjaža Kljuna in dr. Alice Toniolo ter somentorstvom izr. prof. dr. Klena Čopiča Puciharja, prof. dr. Aarona Quigleya in dr. Angele Miguel.

Zagovor bo potekal v četrtek, 2. 11. 2023 ob 15. uri prek spletnega okolja ZOOM. Povezava je na voljo tukaj.

Doktorska disertacija bo javnosti na vpogled v Univerzitetni knjižnici v prihodnjih dneh.

Vljudno vabljeni!

Prosti sta delovni mesti D010001 ASISTENT - ASISTENT ZA PODROČJE RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE - M/Ž in D010001 ASISTENT - ASISTENT Z DOKTORATOM ZA PODROČJE RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE - M/Ž.

Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom 40 ur na teden (100 %) za določen čas 12 mesecev. Kandidati svojo prijavo z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljejo v elektronski obliki na e-naslov vanessa.pobega@famnit.upr.si.

Razpisa sta dostopna tukaj: D010001 ASISTENT // D010001 ASISTENT Z DOKTORATOM

Rok za prijavo je 12.12.2023. 


Na slovesnosti v Avli Armerije UP je danes, 19. oktobra 2023, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo,  prof. dr. Štefko Miklavič, v doktorje znanosti promoviral doktorandke in doktorande, ki so doktorske disertacije zagovarjali med marcem in septembrom 2023. Do sedaj je doktorski študij na UP zaključilo 328 študentov.

četrtek, 19. oktober 2023

Rektoričin dan povezuje UP

V sredo, 18. oktobra 2023, je potekal rektoričin dan 2023 ki je zaposlenim in študentom UP ponudil pester program v znamenju spoznavanja in druženja. Za študente sta Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem pripravili tradicionalno športno zabavno prireditev Jesenska ČISTA 10ka, na kateri so študentke in študenti zastopali barve svoje fakultete.  


Dr. Andrej Brodnik, zaposlen na UP IAM in UP FAMNIT Oddelku za informacijske znanosti in tehnologije, je na 26. multikonferenci Informacijska družba prejel nagrado za življenjsko delo. Konferenca je potekala na Institutu Jozef Stefan med 10. in 13. oktobrom, zaključila pa se je s podelitvijo nagrad. 

ponedeljek, 16. oktober 2023

Rektoričin dan 2023


Zaposleni na UP boste na rektoričin dan imeli na voljo bogat program delavnic, pohodov, izletov in drugih srečanj, na katera so vabljeni tudi študenti. Na nekatere dogodke se morate prijaviti zaradi lažje organizacije. Glede na lansko izvedeno anketo smo se potrudili, da se lahko udeležite več dogodkov tekom dneva, nekaj jih ponavljamo, da jih lahko obiščete tekom let.

V četrtek, 12. oktobra 2023, je v sklopu raziskovalnega matematičnega seminarja na UP FAMNIT, v sodelovanju z UP Inštitutom Andrej Marušič, potekala delavnica algebraične kombinatorike, ki je združila raziskovalce kot tudi navdušence tega področja.   

petek, 13. oktober 2023

Odprtje ambulante UP

V četrtek, 12. oktobra 2023, je v prostorih Zdravstvenega doma Koper potekalo odprtje Ambulante UP – trak sta po nagovorih slavnostno prerezala rektorica UP, dr. Klavdija Kutnar in Igor Hrvatin, direktor ZD Koper, kjer so vzpostavili delovanje ambulante.


V soboto, 7. oktobra 2023, se je v Obmorskem parku Žusterna odvijal tretji ŠtartUP - družabno-športni dogodek, namenjen dobrodošlici vsem študentkam in študentom UP.  

Na UP FAMNIT je v četrtek, 5. oktobra 2023, potekala Študentska raziskovalna računalniška konferenca SCORES.

Konferenco že od leta 2014 skupaj organizirajo oddelki za računalništvo UP, UL in UM, vsako leto pa je ena izmed univerz izbrana kot primarna organizatorica. Za letošnjo, že 9. izvedbo, je štafetno palico prevzela UP FAMNIT, v sodelovanju z UP Inštitut Andrej Marušič (UP IAM) in SDAMS. Dogodek letos soorganizira tudi ACM Slovenija. Nazadnje sta UP FAMNIT in UP IAM dogodek organizirala leta 2016 in 2019.


Izr. prof. dr. Matjaž Kljun in izr. prof. dr. Klen Čopič Pucihar, raziskovalca UP FAMNIT in UP IAM z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije, sta gostovala na Oddelku za informacijske znanosti univerze Stellebonch v Južni Afriki v sklopu projekta Erasmus+ KA 171. Gre za program mobilnosti s partnerskimi državami oz. t.i. tretjimi državami, ki niso vključene v program.


V ponedeljek, 2. oktobra 2023, je za študente in študetke, zaposlene in širšo javnost vrata odprla Univerzitetna knjižnica Univerze na Primorskem.

torek, 3. oktober 2023

Pridobili smo nova ARIS projekta

Oddelek za matematiko UP IAM in Slovenski center za raziskovanje samomora UP IAM sta bila ponovno uspešna na javnem razpisu za (so)financiranje raziskovalnih projektov za leto 2023, ki ga razpisuje Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovativno dejavnost Republike Slovenije (ARIS).

Na njem so bile skupno uspešne štiri prijave raziskovalke in raziskovalcev Univerze na Primorskem ter pridobljeni trije manjši temeljni raziskovalni projekti in en podoktorski projekt.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti