login
| EN

Monografija "Psiholog v dilemi: etične vsebine in etična zavest v praksi" je izšla v uredništvu izr. prof. dr. Vite Poštuvan, predavateljice in raziskovalke Univerze na Primorskem in dr. Mojce Čerče, zaposlene v Šolskem centru Slovenj Gradec. 

Monografija obravnava kompleksna etična vprašanja, s katerimi se soočajo psihologi pri svojem delu. Urednici prinašata vpogled v različna področja psihološke prakse, kot so vzgoja, zdravstvo, svetovanje, delo v organizacijah, šport, vojska in še mnogo več.

sreda, 29. november 2023

Preizkusno predavanje dr. Deana Lipovaca


Dr. Dean Lipovac bo imel v ponedeljek, 4. 12. 2023 ob 13. uri, preizkusno predavanje za prvo izvolitev v naziv visokošolski učitelj – docent za področje »Psihologija«.

Predavanje z naslovom »Vpliv fizičnega okolja na duševno zdravje« bo potekalo v predavalnici FAMNIT-MP2 na Glagoljaški 8, 6000 Koper (2. nadstropje).

Vljudno vabljeni k udeležbi!

V koprskem Pokrajinskem muzeju je 23. novembra 2023 potekala  inavguracija rektorice UP - v novem štiriletnem obdobju jo bo vodila dosedanja rektorica prof. dr. Klavdija Kutnar, izvoljena na volitvah v maju 2023.

torek, 28. november 2023

Prosti dve delovni mesti na UP FAMNIT

Na UP FAMNIT sta razpisani delovni mesti H017004 RAZISKOVALEC za področje BIOLOGIJE/VARSTVA NARAVE in SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 V REFERATU. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta (z možnostjo podaljšanja) in trimesečnim poskusnim delom.

četrtek, 23. november 2023

Pričetek novega mandata dekana UP FAMNIT

S 23. novembrom 2023 se pričenja novi štiriletni mandat dekana UP FAMNIT prof. dr. Ademirja Hujdurovića, ki je prvi mandat kot dekan UP Famnita nastopil pred štirimi leti. Na volitvah maja 2023 je bil ponovno izvoljen za nov, štiriletni mandat do 23. novembra 2027.

Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS (ARIS) je 21. in 22. novembra organizirala nacionalni dogodek Dan ARIS: Podpiramo odličnost.

Prvi dan je bil namenjen predstavitvi novosti v okviru dejavnosti ARIS, odprti znanosti in evropskim instrumentom ter predstavitvam najvidnejših raziskovalnih dosežkov v navdih mlajši generaciji.

Drugi dan pa so namenili razpravi o sodelovanju med znanostjo ter gospodarstvom. Na Okrogli mizi na temo sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom je kot predstavnica Rektorske konference sodelovala tudi rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, ki je misli strnila: »Vsem iz vrst gospodarstva bi sporočila, da so vrata na UP vedno odprta, vsem v raziskovanju (na UP) pa sporočam, da naj se ne bojijo potrkat na vrata gospodarstva, s podporo univerze.«

Prof. dr. Ivan Luković z Univerze v Beogradu nas je obiskal v okviru Erasmus+ izmenjave in izvedel predavanje na Ponedeljkovem seminarju računalništva in informatike UP IAM in UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni na drugo letošnje predavanje Famnitovih izletov z naslovom »Izlet v galaksijo poskusov teorije iger«, ki bo v sredo, 22. novembra 2023, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in prek ZOOM povezave. Predaval bo dr. Žiga Velkavrh, UP FAMNIT in UP IAM.

Na svetovni dan znanosti, 10. novembra 2023, so Univerza na Primorskem, Center za razvoj in prenos znanja ter Mestna občina Koper organizirali dogodek »Inovacije in pika«. Z namenom predstavljanja pomena inovacij za raziskovanje in izpostavljanja vprašanj o načinu predstavljanja področja inoviranja, je dogodek združil raziskovalke in raziskovalce najrazličnejših področij UP, lokalno skupnost z občinskim pogledom ter goste iz gospodarstva. Ponujenih je bilo veliko priložnosti za povezovanje pri razvijanju novih in skupnih inovativnih idej v lokalnem, regijskem ter širšem prostoru.

petek, 10. november 2023

9. izvedba Kongresa psihologov Slovenije


Oddelek za psihologijo UP FAMNIT in Društvo psihologov Slovenije organizirata 9. Kongres psihologov Slovenije, ki bo potekal v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu, med 16. in 18. novembrom. Kongres bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Republike Slovenije dr. Robertom Golobom.

ponedeljek, 6. november 2023

Delavnica osnov avdio-video produkcije

Karierni center UP organizira brezplačno delavnico Osnove AV produkcije: Montaža z že pripravljenim materialom v sredo, 8. novembra 2023 med 14. in 17. uro v Santorijevi sobi, Rektorat UP. Delavnico vodi Damjan Muhič.

ponedeljek, 6. november 2023

Novembra v novicah – TRANSFORM4EUROPE

Po letu in pol pridruženega članstva je Univerza na Primorskem z novembrom postala polnopravna članica evropske univerze Transform4Europe (T4EU). T4EU je evropska univerza, ki združuje institucije z obmejnih prostorov 10 evropskih držav, ki skupaj podpirajo in spodbujajo zeleni in digitalni prehod ter vključujočo družbo.

Po pravilniku za podelitev priznanj in nagrad Univerze na Primorskem za leto 2023, ki jih podeljujemo zaposlenim, študentom in posameznikom, pozivamo predlagatelje, da podajo svoje predloge s pripadajočimi obrazci.

Rok za oddajo je do četrtka, 30. novembra 2023, predloge za nagrado za znanstveno odličnost pa pričakujemo do srede, 10. januarja 2024.  

Univerza na Primorskem, Fakulteta za management, Center za razvoj in prenos znanja ter Mestna občina Koper vabita na dogodek INOVACIJE in pika, ki bo potekal 10. novembra 2023 med 9. in 13. uro v prostorih Pretorske palače, Titov trg 3, Koper.

Več informacij o dogodku je dostopnih TUKAJ. Do prijavnega obrazca pa dostopate na tej povezavi.

ponedeljek, 6. november 2023

Maheshya Weerasinghe nova doktorica znanosti

V četrtek, 2. novembra 2023 smo pridobili novo doktorico znanosti Maheshyo Weerasinghe, študentko mednarodnega skupnega doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti