login
| EN
petek, 29. december 2023

Obisk Radia Capris ob dobrodelni akciji

Tudi letos so vse članice Univerze na Primorskem pridružile dobrodelni akciji Hladilnik toplega srca, regionalnega Radia Capris, s katero pomagajo družinam v stiski iz obalno-kraške regije. Nabor dobrin je letos potekal s posebnim darilom otrok zaposlenih, ki so vrstnike v stiski obdarili na srečanju z dedkom Mrazom in svoje pakete pustili pod jelko, in tako pokazali solidarnost od malih nog.


V okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) vas prijazno vabimo na delavnico "Kombinatorika in verjetnost v praksi", ki jo bo vodila prof. dr. Ajda Fošner

sreda, 20. december 2023

Obisk dedka Mraza za zaposlene UP

Z lanskim letom je tudi obisk dedka Mraza postal dogodek, ki združuje in povezuje vse zaposlene na UP na enotnem dogodku, hkrati pa se spletajo vezi tudi med otroki zaposlenih. Dogodek je bil, tako kot lani, zaznamovan s humanitarnostjo, saj so otroci pod jelko ob prihodu pustili darila za dobrodelno akcijo Radia Capris (Hladilnik toplega srca), ki jo naša univerza že tradicionalno podpira.

Evropska komisija je uradno razglasila vseevropski konzorcij Akademije novega evropskega Bauhausa (New European Bauhaus Academy – NEBA), ki ga vodi Univerza na Primorskem in ga sestavlja 14 partnerjev iz Avstrije, Belgije, Estonije, Finske, Nemčije, Italije, Poljske, Španije, Švedske in Nizozemske, kot izbranega zmagovalca razpisa za ustanovitev Akademije Novega evropskega Bauhaus. NEB predstavlja vodilno pobudo v okviru evropskega leta spretnosti, poudarjajoč pomen usposabljanja in vseživljenjskega učenja za razvoj ključnih spretnosti, vključno z usmerjanjem v zeleni in digitalni prehod.

Oddelek za matematiko UP IAM in Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP Famnit sta bila ponovno uspešna na javnem razpisu za (so)financiranje prilagojenih raziskovalnih projektov v okviru komplementarne sheme za prijave na razpise Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), ki ga razpisuje Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovativno dejavnost Republike Slovenije (ARIS).

Izr. prof. Matjaž Kljun in izr. prof. Klen Čopič Pucihar, raziskovalca UP IAM in UP FAMNIT z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije, sta gostovala na Univerzi v Malagi v sklopu projekta ERASMUS+ KA220 projekta FTDCHE - Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education.

Mednarodna zveza za preprečevanje samomora (IASP) je uspešno zaključila že 10. edicijo akcije »Prekolesarimo svet«. Dogodek je povezal udeležence z vseh koncev sveta v skupnem poslanstvu ozaveščanja o preprečevanju samomora. Akcija je potekala virtualno, kar je udeležencem omogočilo, da so hodili, tekli in kolesarili širom sveta in svoje kilometre oddali prek spleta.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti