login
| EN
torek, 19. september 2023

Otvorili smo 32. svetovni kongres IASP

V torek, 19. septembra 2023, se je tudi uradno odprl 32. svetovni kongres Mednarodnega združenja za preprečevanje samomora (IASP), ki letos poteka v organizaciji Univerze na Primorskem – UP IAM, Slovenskega centra za raziskovanje samomora. Pridobitev organizacije predstavlja čast in priznanje dosedanjemu delu centra.


Konferenca slovenskih matematikov, na katero se je zbralo okoli 80 udeležencev, je potekala 15. in 16. septembra 2023 v Festivalni dvorani na Bledu. Dogodek je organiziral Odbor za matematiko pri DMFA s soorganizatorji UP FAMNIT, Fakulteto za matematiko in fziko Univerze v Ljubljani in podjetjem Abelium ter pod pokroviteljstvom Slovenske akademije znanosti in umetnosti.


Vabimo vas na javno predstavitev teme doktorske disertacije z naslovom Structure and algorithms for graph classes: new results on minimal separators and independent sets študentke doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti Nevene Pivač.

Predstavitev bo potekala v sredo, 20. 9. 2023 ob 15.00 v predavalnici Famnit-VP1.

Vljudno vabljeni!

Svetovni dan preprečevanja samomora tudi letos poteka pod geslom »Ustvarjajmo upanje z dejanji« in s sporočilom, da lahko vsako dejanje posameznika, naj se zdi še tako majhno, obudi upanje pri nekomu, ki se spopada s stisko. Na Univerzi na Primorskem se s problematiko raziskovanja samomora in predvsem z uvajanjem preventivnih aktivnosti ukvarja Slovenski center za raziskovanje samomora (UP IAM SCRS), ki že več kot desetletje deluje na UP Inštitutu Andrej Marušič, pod vodstvom dr. Diega De Lea in dr. Vite Poštuvan. Ugled centra dokazuje dejstvo, da mu je bila zaupana organizacija svetovnega kongresa Mednarodne zveze za preprečevanje samomora (International Association for Suicide Prevention, IASP), ki bo potekal med 19. in 23. septembrom letos v Piranu (Bernardin).

The University of Primorska in collaboration with InnoRenew CoE is seeking a dynamic and motivated PhD candidate to work on development of biobased multipurpose materials, aligned with ongoing projects conducted at University of Primorska. The researcher will be employed at the University of Primorska and collaborate with the InnoRenew CoE, Materials Group. They will become a doctoral candidate at the University of Primorska (doctoral study program Renewable Materials for Healthy Built Environments). The candidate will work in Izola and Koper, Slovenia.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti