login
| EN

V ponedeljek, 22. maja (predčasne), in včeraj, 25. maja (redne) 2023, so na UP potekale volitve za rektorja Univerze na Primorskem.

 


V okviru Inštituta Andrej Marušič, Slovenskega centra za raziskovanje samomora (UP IAM SCSR) je bila letos izpeljana že 14. edicija konference TRIPLE i: intuicija, domišljija in inovacije v suicidologiji. Dvodnevni dogodek je potekal virtualno od 23. – 24. maja 2023, in sicer v spletnem okolju Zoom, kar je omogočilo udeležbo poslušateljem iz najrazličnejših okolij, ki se klasične oblike konference morda ne bi mogli udeležiti, zaradi finančnih ali časovnih omejitev.


GDSC Primorska organizira Famnitov Hackathon 2.0 na UNIVERZITETNI ravni. Hackathon je več kot le tekmovanje - je priložnost, da razširite svoje znanje, se povežete s strokovnjaki in pridobite izkušnje, ki bodo odlična popotnica za vašo prihodnjo kariero.


Univerza na Primorskem, Univerza v Ljubljani in Institut "Jožef Stefan" so združile moči in letos poleti skupaj organizirajo prvo Evropsko poletno šolo umetne inteligence - ESSAI 2023 pod okriljem Evropskega združenja za umetno inteligenco - EurAI. Šola bo potekala med 24. in 28. julijem 2023 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.


Volilna komisija za izvedbo rednih volitev rektorja Univerze na Primorskem obvešča  volivce Univerze na Primorskem, ki imajo volilno pravico, da bodo volitve rektorja po naslednjem razporedu:

  • redne volitve za rektorja Univerze na Primorskem bodo v četrtek, 25. maja 2023 od 9. do 16. ure,
  • predčasne volitve bodo v ponedeljek, 22. maja 2023 od 9. do 16. ure.

V sredo, 26. aprila 2023 sta se izr. prof. Jernej Vičič in doc. dr. Branko Kavšek z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT odpravila na Politehniško univerzo v Bukarešti (Romunija), kjer so se v sklopu ERASMUS+ KA220 projekta FTDCHE - Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education sestali vsi predstavniki projekta in dosegli nov napredek. 


Na podlagi 20. člena Pravilnika o volitvah rektorja Univerze na Primorskem (št. 002-34/17) bo JAVNA PREDSTAVITEV PROGRAMOV KANDIDATOV ZA REKTORJA UP potekala v sredo, 17. maja 2023, z začetkom ob 12.00 in zaključkom ob 14.00 v predavalnici Tramontana (UP FHŠ).

Predstavila se bosta kandidata (abecedni vrstni red): prof. dr. Klavdija Kutnar in prof. dr. Matjaž Novak.

»Na Univerzi na Primorskem verjamemo, da morajo biti univerze kot znanstvene institucije na samem vrhu sprememb v današnjih družbah. Spremembe so možne le prek odličnih posameznikov in odličnih institucij.«
Prof. Dragan Marušič

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti