login
| EN

Ta teden je v Kranjski Gori že desetič potekala mednarodno obarvana Slovenska konferenca o teoriji grafov (“10th Slovenian international conference on graph theory”), znana tudi kot "blejska konferenca".


Izr. prof. dr. Andraž Legat z Oddelka za aplikativno naravoslovje na UP Famnit se je 5. junija kot član komisije udeležil zagovora doktorske disertacije Lucasa Michela z naslovom »Automated Localized Electrochemical Characterization (ALEC) as a new investigation method to study localized corrosion of steel« na ETH Zürich (ETHZ).

ponedeljek, 19. junij 2023

Izid rednih volitev članov UO UP


Redne volitve članov Upravnega odbora Univerze na Primorskem, ki so bile izvedene dne 12. 6. 2023 (predčasne volitve) in dne 15. 6. 2023 (redne volitve), so uspešno zaključene.

Univerza na Primorskem je podaljšala rok za prijavo na razpis za mlade raziskovalce,  ki se bodo v prihodnjih štirih letih usposabljali po programu, ki je sestavljen iz raziskovalnega in študijskega programa.

Kandidati se lahko prijavijo za usposabljanje pri naslednjih mentorjih, na raziskovalnih področjih in v okviru matičnih raziskovalnih programov UP.


Vabimo vas na javno predstavitev teme doktorske disertacije z naslovom Doživljanje pripovedovanja zgodb: Razvoj in deljenje pisanih zgodb kot intervencija za krepitev duševnega zdravja pri vratarjih sistema študentke doktorskega študijskega programa 3. stopnje Suicidologija in duševno zdravje Mete Lavrič.

InnoRenew CoE je v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Javno agencijo Spirit Slovenija pripravil dva izobraževalno-dokumentarna filma Trkam na les in Živim za les. Cilj obeh je ozaveščati slovensko javnost o bogastvu Slovenije z lesom, o uporabi lesa za izdelke z visoko dodano vrednostjo in o njegovih izjemnih družbenih in okoljskih koristih. Poleg tega je les pomemben tudi za razvoj slovenskega gospodarstva in ustvarjanja zelenih delovnih mest.

V soboto, 27. maja 2023 se je na Bonifiki v Kopru zbralo več kot 300 udeležencev na že tradicionalnih Športnih igrah zaposlenih v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije.

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je na slavnostni akademiji, ki je potekala v Prešernovi dvorani SAZU v torek, 30. maja 2023, podelila priznanja Prometej znanosti za leto 2022, med nagrajenci za Prometeja znanosti za leto 2022 so UP Pedagoška fakulteta (UP PEF) skupaj z Radiom Koper in raziskovalni inštitut InnoRenew CoE. Komunikator znanosti za leto 2022 je postal dr. Lovrenc Lipej, redni profesor na UP FAMNIT.


Mednarodno združenje za preprečevanje samomora (IASP) in Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, Slovenski center za raziskovanje samomora organizirata 32. svetovni kongres IASP, ki bo potekal v Kongresnem centru Bernardin, Slovenija, od 19. do 23. septembra 2023.

>>> Zgodnja registracija je odprta do 30. junija 2023 na povezavi.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti