login
| EN

 

Vstop revije Ars Mathematica Contemporanea na seznam SCI

Veseli in ponosni smo, da lahko naznanimo zgodovinski dogodek slovenske matematike, in sicer vstop revije Ars Mathematica Contemporanea (http://amc.imfm.si), ki jo izdajata Univerza na Primorskem in Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA), na seznam SCI.

Obenem je to pomemben dogodek tudi za UP FAMNIT in UP PINT, saj sta glavna urednika revije naša kolega dr. Dragan Marušič ter dr. Tomaž Pisanski, v uredništvu revije pa sodelujeta tudi dr. Edward T. Dobson in dr. Aleksander MalničOdgovorni za produkcijo je dr. Vito Vitrih (production editor), s pomočnikoma dr. Borisom Horvatom in dr. Alenom Orbanićem.

Ob tem pomembnem dogodku smo pripravili posebno obeležitev, ki je potekala v petek, 21.10.2011 ob 15:00 uri na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani na Jadranski ulici 21 v Ljubljani. Predstavili so razvoj in mednarodne uspehe slovenske znanstvene matematične revije Ars Mathematica Contemporanea, s poudarkom na ključnem uspehuletošnjem preboju na seznam SCI.

Pred obeležitvijo pa je ob 14:00 na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, potekalo tudi javno predavanje dr. Egona Zakrajška.

Nekaj fotoutrinkov si oglejte tudi tukaj.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti