login
| EN

Vljudno vabljeni na šesto letošnje predavanje z naslovom "Kako vemo, kaj vemo", v sredo, 19. aprila 2023, ob 18. uri. Predavanje bo potekalo v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in preko videokonferenčne povezave ZOOM. Predavala bo Dr. Katja Berčič iz UL FMF.

Če ne znamo postaviti ravno pravega vprašanja, popularna orodja za iskanje povsem odpovedo. Ta težava je splošna. V vedno večjih količinah znanja vedno težje najdemo, kar nas zanima - to velja tudi (ali še posebej) v matematiki. Na tem predavanju bo tekla beseda o tem, zakaj je v kombinatoriki včasih lažje najti izrek kot v analizi ali topologiji, kaj bi lahko naredili, da bomo imeli v prihodnosti boljše iskalnike po matematičnem znanju, ter kakšno vlogo pri tem igrajo matematične baze in formalna matematika.

Katja Berčič je asistentka na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Doktorirala je leta 2015 iz matematike. Po krajšem izletu v industrijo je pot nadaljevala na podoktorskih pozicijah na UNAM v Mehiki in FAU v Nemčiji. Raziskovalno se ukvarja z reprezentacijo in upravljanjem matematičnega znanja.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti