login
| EN
četrtek, 17. januar 2013

VABLJENI NA

V 4. predavanju Famnitovih izletov v matematično vesolje 2012/13, vas v sredo 23. januarja 2012, ob 18. uri  vabimo  na predavanje

dr. Barbare Boldin z naslovom

Igre v naravi.

Na predavanju  ki bo potekalo v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), vam bomo predstavili uporabnost teorije iger v biologiji ter s pomočjo enostavnih modelov tekmovanja, sodelovanja  in evolucijske dinamike prikazali uporabnost teorije iger pri razumevanju živalskih populacij.

Teorija iger je mlado področje matematike, ki se ukvarja z modeliranjem in analizo situacij, v katerih sodeluje več igralcev. Strategija in uspeh vsakega posameznika pa sta odvisna od strategij ostalih igralcev.



Foto: Rudolfo's Usenet Animal Pictures Gallery

 

*****

Dr. Barbara Boldin je diplomirala iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko na Univerzi v Ljubljani, doktorirala pa na oddelku za matematiko na Univerzi Utrecht na Nizozemskem. Za  doktorsko tezo z naslovom Mathematical aspects of infectious disease dynamics je prejela nagrado Reinharta Heinricha za najboljšo doktorsko tezo s področja matematične in teoretične biologije v letu 2007, ki jo podeljuje European Society for Mathematical and Theoretical Biology. Za znanstveni članek, objavljen leta 2008 v reviji Bulletin of Mathematical Biology, je prejela še nagrado 'Lee Segel Award for Best Student paper'. Raziskovalno delo na področju matematične biologije je nekaj let nadaljevala na oddelku za matematiko in statistiko Univerze v Helsinkih, od leta 2010 pa je zaposlena kot docentka na UP FAMNIT.

*****

Famnitovi izleti v matematično vesolje so cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu. Za dodatne informacije vam je na voljo koordinator predavanj doc. dr. Martin Milanič

 

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti