login
| EN
petek, 28. januar 2011

Vabilo na pogovor o samomoru

Vabilo k raziskavi mlade raziskovalke Marje Kuzmanič iz Oddelka za preučevanje zdravja Univerze na Primorskem, Primorskega inštituta za naravoslovne in tehnične vede Koper (UP PINT).

Pogovori o samomoru predstavljalo del z ARRS financiranega projekta "Uvajanje novih intervencijskih pristopov za zmanjševanje samomorilnega vedenja" katerega noslika je UP FAMNIT v soizvajanju z UP PINT, hkrati se tematika dotika raziskovalkine doktorske disertacije.

***

O samomoru ni lahko spregovoriti, še posebej zaradi nesprejemanja s strani okolice. Hkrati je samomor pogosto nerazumljen tudi s strani strokovnjakov. Vse to prispeva k večjim stiskam tistih, ki o samomoru razmišljajo. 


Vabim vas na pogovor o vaši izkušnji poskusa samomora ali misli o samomoru. Pomembna je vaša izkušnja in kaj ste doživeli vi, ker je to pogosto spregledano. Zanima me vaša zgodba, ki bi jo želeli deliti z mano in tako prispevati k razumevanju tega vprašanja. 


Pogovor je del širše strokovne raziskave. O poteku in podrobnostih se bova dogovorila pred pričetkom sodelovanja. Vaše sodelovanje v raziskavi bo zaupno, anonimno in prostovoljno. Kadarkoli lahko brez pojasnila odstopite. 


Če ste pripravljeni sodelovati, vas vabim, da pokličete na 030 325 717 ali pišete na raziskava.opz@upr.si.


Pišete ali pokličete lahko tudi, če imate vprašanja v zvezi z raziskavo ali bi želeli z mano deliti vaše mnenje o tej temi. 


Veselim se sodelovanja z vami,
Marja Kuzmanić

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti