login
| EN

V ponedeljek, 22. 9. 2014, je Znanstveni svet UP IAM na svoji 4. Redni seji sprejel Pravilnik o prostovoljstvu in aktivnostih humanitarne narave na UP IAM. S Pravilnikom se ureja tako področje dela prostovoljcev na UP IAM kot tudi podpora aktivnostim humanitarne narave, ki jih opravljajo naši zaposleni. Kot je zapisano tudi v preambuli, se UP IAM s tem uvršča med napredne organizacije, ki svoje poslanstvo vidijo tudi v družbeno koristnem delu.

 

PREAMBULA

Prostovoljstvo je družbeno koristna brezplačna aktivnost posameznikov, ki s svojim delom, z znanjem in izkušnjami prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov ter družbenih skupin in k razvoju solidarne, humane ter enakopravne družbe.

Prepoznava se, da želijo zaposleni na UP IAM svoje znanje in sposobnosti (pridobljene s formalnimi in z neformalnimi izobraževanji) deliti z zainteresirano javnostjo tako v okviru prostovoljskega dela ali aktivnosti, ki so po svoji naravi humanitarne, kot z usposabljanjem zunanjih prostovoljcev v okviru dela na UP IAM.

UP IAM se tako s podporo prostovoljski dejavnosti zaposlenih in z vključevanjem prostovoljcev v vsakdanje delo inštituta, ki zanje pomeni dodatno usposabljanje, po vzoru mednarodnega prostora uvršča med napredne organizacije, ki v najnaprednejših družbah prepoznavajo korporativno prostovoljstvo kot nepogrešljivo dejavnost, ki zagotavlja trdne vezi z lokalno skupnostjo ter prinaša koristi vsem deležnikom - zaposlenim, ustanovi, neprofitnim organizacijam in lokalni skupnosti.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti