login
| EN

Senat Univerze na Primorskem je na predlog UP IAM potrdil podpis sporazuma med Univerzo na Primorskem in Volga State University iz Yoshkar-Ola v Rusiji.

 

Na UP IAM z Volga State University iz Yoshkar-Ola v Rusiji sodelujemo v okviru bilateralnega projekta “Termo – hidro – mehanska obdelava lesa za nove konstrukcijske materiale” (BI-RU/14-15-019). V raziskovalnem delu na projektu smo združili kompetence raziskovalcev UP IAM na področju termo-hidro-mehanske obdelave lesa in kompetence raziskovalcev iz Volga State University na področju mehanske obdelave in predelave lesa.

 

Skupini v Sloveniji in Rusiji sta si na področju termo-hidro-mehanske obdelave zelo komplementarni, zato ponuja skupni projekt visoko dodano vrednost. Kljub kratkemu trajanja projekta, smo ocenili, da bi lahko obe univerzi uspešno dopolnjevali eksperimentalno delo in znanje ter izvajali visoko kakovostne raziskave tudi širše, ne zgolj v okviru bilateralnega projekta. Prepričani smo, da tesnejše sodelovanje univerz lahko vodi do novih pomembnih rezultatov, znanj in tudi do razvoja izdelkov in procesov z minimalnim vplivi na okolje.

 

Ob tem vidimo možnost za sodelovanje tudi v povezovanju na študijskem področju, saj tudi članica UP Famnit, kot matična Univerza za področje tega dela Evrope, s to Univerzo že sodeluje v internetni olimpijadi za študente (http://www.i-olymp.com/), razširitev možnosti sodelovanja pa vidimo tudi v študijskih izmenjavah.

 

Volga State University of Technology

Volga State University of Technology je bila ustanovljena leta 1932 v mestu Yoshkar-Ola, kot Inštitut gozdarskega inženiringa s samo dvema oddelkoma je postala svetovno znana in cenjena institucija visokošolskega izobraževanja na območju Volge v Rusiji. Kot celovita univerza, Volga Tech nudi obilo akademskih priložnosti, vključno z več kot 85 študijskih programov,  dodiplomskih in magistrskih programov ter več kot 50 podiplomskih študijskih programov.

Univerza na 10 fakultetah vpiše več kot 12.000 študentov iz Rusije in tujine. Volga Tech  dinamično razvija univerzitetno spodbujanje mednarodnega sodelovanja in svojim študentom ponuja vrhunske izobraževalne in raziskovalne priložnosti zahvaljujoč strokovno usposobljeni fakulteti. Akademski programi združujejo globoko razumevanje teorije s praktičnimi spretnostmi in tržnimi izkušnjami, ki diplomantom omogočajo, da svoje cilje dosežejo in postanejo uspešni na svojem področju.

Univerza še naprej gradi nove objekte, da svojim študentom, profesorjem in osebju zagotovi odlično delovno, rekreacijsko in učno okolje, opremljeno z vrhunsko tehnološko zmogljivostjo. Nedavni projekti vključujejo nastanitvene objekte za mednarodne in podiplomske študente. Nov športni center je v tem trenutku v gradnji.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti