login
| EN
ponedeljek, 2. februar 2015

Tudi v leto 2015 z uspešnimi obiski v tujini

Leto 2015 smo pričeli z uspešnimi obiski v tujini.

Dr. Martin Milanič, član Oddelka za matematiko in mlada raziskovalka Tatiana Romina Hartinger sta v januarju (19. do 23. januar) najprej obiskala konferenco International Workshop on Graph Decomposition v centru CIRM (Centre international de rencontres mathématiques) v Luminyju blizu Marseillesa (Francija). Na konferenci je bilo 75 udeležencev. Konferenca je bila priložnost  za predstavitev raziskovalnega dela (mlada raziskovalka je na njej predstavila svoj prispevek), spoznavanje najnovejših odkritij na področju barvanj grafov, grafovskih dekompozicij in širinskih parametrov grafov in seveda tako nadaljevanje dela nadaljevanje diskusij s sodelavci iz tujine kot tudi vzpostavitev novih raziskovalnih stikov.

Med 26. in 31. januarjem pa sta obiskala tudi dr. Daniela Paulusmo in dr. Matthewa Johnosna na Durham University v Veliki Britaniji, kjer so dokončali raziskovalno delo, začeto v okviru obiska gostiteljev v Kopru oktobra 2014. Delo nameravajo objaviti sprva v obliki razširjenega povzetka na konferenci avgusta 2015, nato pa poslati članek v polni obliki za objavo v SCI reviji. V okviru obiska je dr. Milanič predaval tudi na seminarju raziskovalne skupine ACiD (Algorithms and Complexity in Durham, a research group in the School of Engineering and Computing Sciences).

 

Vodja bilateralnega projekta z Rusijo (financiran s strani ARRS), dr. Andreja Kutnar (v. d. predstojnice Oddelka za tehnologijo) in Olga Kaliada, sta v okviru bilateralne obiska med 25. in 30. januarjem obiskali Volga State University of Technology v Yoshkar-Ola, Rusija. Z raziskovalci se je nadaljevala priprava SCI članka za objavo v SCI reviji European Journal of Wood and Wood Products, načrtovali pa so tudi nadaljnje raziskovalno delo na projektu. Gostitelji so pokazali laboratorije Oddelka za lesarstvo na Volga State University of Technology in predstavili  raziskovalne projekte, ki trenutno potekajo na področju lesarstva ter pripravili srečanje z vodjo znanstveno-raziskovalnega dela, prof. dr. Yuriyem S. Andrianovim.

Med 23. 1. in 2. 2. 2015 je na Madeiri potekala konferenca 7th workshop on Algebraic, Topological and Complexity Aspects of Graph Covers. Aktivno so se je udeležili raziskovalci oddelka za matematiko – dr. Aleksander Malnič, dr. Edward Dobson in dr. Rok Požar, ki so na njej prestavili tudi svoje prispevke.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti