login
| EN

V okviru podjetniškega dogodka leta na Obali Podjetniški UPi 2014 se bo podjetnikom in drugim udeležencem predstavil tudi UP IAM. Prof. dr. Tatjana Zrimec bo predstavila projekt ADRIATinn, ki je namenjen predvsem spodbujanju inovativnosti v malih in srednjih podjetjih v obalno-kraški regiji.

Celodnevni dogodek Podjetniški UPi2014 bo v sredo, 4. junija 2014, povezal podjetništvo, inovativnost, kreativnost in dizajn. Spodbujanje podjetništva preko promocije, stika s somišljeniki, izobraževanja ter vzpostavljanje prijaznega podpornega okolja so namreč ključne spodbude za lastno podjetniško pot. Predvsem mladih, katerim lahko podjetništvo predstavlja karierno odločitev in način življenja.

Vstop na dogodek je prost.

Dogodek bo že peto leto zapored potekal v Kopru – na sedežu Univerze na Primorskem (UP) in v prostorih Fakultete za management – v organizaciji katedre za podjetništvo UP.

Fakulteta za management je v petih letih uspešno povezala številne podporne ustanove na področju podjetništva, zato projekt Podjetniški UPi postaja vse bolj prepoznaven v regiji, naslednje leto pa se bo širil tudi v sosednje države. »Vizija razvoja dogodka je postati regijska, čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere in gospodarstva ter načrtovalcev politik podpore podjetništva v regiji oziroma mesto snovanja novih idej, ukrepov in projektov za preboj in ohranjanje konkurenčnosti,« je izpostavil idejni vodja dogodka in vodja podjetniške katedre prof. dr. Mitja Ruzzier.

Tako se bodo v sklopu bogatega programa zvrstile številne aktivnosti: delavnice, tematske razprave, izobraževanja, interaktivna predavanja in seminarji, karierna borza itn.; vse to tudi z namenom mreženja med vsemi tistimi, ki jih podjetništvo zanima.

Program dogodka:

09.00–10.15 Poslovni zajtrk in uvodno druženje udeležencev dogodka
10.15–11.00 Spletni podjetniški portal Mikrobiz
11.15–12.00 Recepti za uspešnejše poslovanje
12.00–12.30 Podjetniški poslovni kotiček
12.30–13.00 Predstavitev projekta ADRIATinn za spodbujanje inovativnosti
14.00–15.45 Karierna borza – srečanje z delodajalci
16.00–18.00 Študentski Podjetniški UPi 2014

Podrobnejši program dogodka z imeni sodelujočih je objavljen na spletni strani http://adriatinn.iam.upr.si/upi/. Udeležba je na vseh dogodkih brezplačna. Potrebna pa je predhodna prijava prek e-prijavnice http://bit.ly/1jpsr0v.

*****

Dogodek soorganizirajo: članice Univerze na Primorskem – Fakulteta za management, Znanstveno-raziskovalno središče, Fakulteta za turistične študije – Turistice, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Inštitut Andrej Marušič; Karierni center Univerze na Primorskem; Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske in Banka Koper; skupaj s številnimi podporniki ter sponzorji dogodka.

Dodatne informacije: mag. Dejan Šraml | Sektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 16 | dejan.sraml@fm-kp.si | www.fm-kp.si

 
   
Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti