login
| EN
četrtek, 9. marec 2023

TEDEN UP 2023

V letu 2023 na UP obeležujemo 20. obletnico svojega obstoja, saj 17. marca 2023 mineva 20 let od vpisa UP v Sodni register. Tradicionalen Teden UP bo tako še bolj slavnostno obarvan in z več dogodki.


13. marec 2023

12.00, Avla Armerije UP, Koper
PROMOCIJA DOKTORJEV ZNANOSTI UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Promocija doktorjev znanosti, ki so doktorat znanosti na UP zagovarjali v času od oktobra 2022 do marca 2023


14. marec 2023

12.00, Avla Armerije UP, Koper
INAVGURACIJA REDNIH PROFESORJEV UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Inavguracija rednih profesorjev Univerze na Primorskem.

3.14 (15.14), Avla Armerije UP, Koper
PRAZNOVANJE DNEVA PI   – PREDSTAVITEV “SYMMETRY IN GRAPHS”
Dan pi je praznik, s katerim vsako leto na 14. marec obeležujemo matematično konstanto π (pi). V ameriškem zapisu datumov je namreč 14. marec zapisan kot 3/14, kar so prve tri števke pi. Na UP bomo ta dan obeležili s predstavitvijo znanstvene monografije Symmetry in Graphs avtorjev Teda Dobsona, Aleksandra Malniča in Dragana Marušič, ki je v letu 2022 izšla pri založbi Cambridge University Press. 


15. marec 2023

ZAPOSLENI 2.0 - ONI 2.0
Začetek praznovanja z zaposlenimi in študenti UP

Praznovanje 20. obletnice, ki prinaša spraševanje o tem kako smo lahko še boljša različica sebe, različica UP 2.0 in zaposleni UP 2.0, prinaša nabor izobraževanj za zaposlene in študente UP, ki so jih pripravile različne članice UP in spremljevalni kulturni program, saj nas ta bogati in odpira obzorja.

Vsi zaposleni so vabljeni, da si med 12.00 in 14.00 izberejo dejavnost, ki jim bo pomagala pri izboljšanju veščin, zdravja ali znanj.  > PRIJAVNICA <

PREHRANSKA SVETOVALNICA (UP FVZ)  |  12.00 do 14.00, UP FVZ  |  Prijava >
Za zaposlene UP bo odprla vrata Prehranska posvetovalnica, obiskovalci bodo imeli možnost meritve telesne sestave s telesnim analizatorjem TANITA. V posvetovalnici bo na voljo Luka Trapara, tehniški sodelavec na Katedri za prehransko svetovanje - dietetiko UP FVZ. 

POSLOVNI BONTON (UP FM)  |  12.15, UP FM InnoLab  |  Prijava >
Prof. dr. Simona Kustec (UP FM) bo na delavnici predstavila osnove poslovnega bontona in odgovorila na vprašanja udeležencev. 

KAKO IZBOLJŠATI SVOJO POSLOVNO STRAN NA DRUŽBENIH OMREŽJIH (UP SZK)  | 12.00, Senatna dvorana UP  |  Prijava >
Karin Marinič, urednica družbenih omrežij UP bo predstavila načine kako lahko na družbenih omrežjih optimizirate urejanje in obiskanost, kako oblikovati objave in na kaj biti pozorni pri objavljanju na različnih platformah. 

KAKO UČINKOVITO KOMUNICIRATI? (UP FAMNIT)  | 13.00-14.00, UP Famnit VP-3  |  Prijava >
Z dr. Vesno Jug se bomo dotaknili komunikacijskih filtrov in ovir, različnih veščin komuniciranja (pozicije v komunikaciji, oblike sporočanja, aktivno poslušanje, preverjanje razumevanja, postavljanje vprašanj in močna vprašanja), asertivnost. Teme bodo povezane s praktičnimi prikazi in vajami. 

5 X 5 JEZIKOVNIH NASVETOV (UP FHŠ)  | 13.00, UP FHŠ Levant 3  |   Prijava >
Doc. dr. Vladka Tucovič Sturman bo vodila delavnico, na kateri bo praktično predstavila najbolj pogosto opažene jezikovne spodrsljaje, ki potrebujejo popravke.

ČAJANKA KNJIŽNEGA KLUBA UP  |  13.00, Santorijeva soba UP  |  Prijava >
Ob čajanki bo potekala debata o knjigah, ki smo jih nekoč brali, pa odložili, ker nam niso bile všeč, nato pa jim dali drugo priložnost. Jo lahko damo? Kako lahko izboljšamo sebe, če se potisnemo iz cone udobja? Lahko z branjem knjig postanemo nadgradnja sebe? V debati lahko sodelujete ali pa ji prisluhnete. 

ODPRTJE RAZSTAVE TILNA ŽBONE OB 20. OBLETNICI UP  |  15.00, Avla Armerije UP  | Prijava >
Tilen Žbona je je študiral na beneški in na ljubljanski Akademiji, ukvarja se s psihologijo umetnosti in umetniškimi praksami. Ima doktorat znanosti (UL PEF v sodelovanju z UL FRI), zaposlen je kot izredni profesor na UP PEF. Razstavo postavlja ob 20. obletnici UP, z mislijo, da nas umetnost, kot ena od stebrov družbe ob znanosti izboljša in nam kaže smer še boljšega delovanja. 

POHOD NA GOLI HRIB, ŠPORT UP  |  15.30-17.00  | Prijava >
Izjemna razgibanost slovenske pokrajine je kot nalašč pripravljena za odkrivanje njenih vrhov. Zbor: ob 15:30 v vasi Dekani, na parkirišču pokopališča v bližini župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja. Zahtevnost: lahka označena pot (do 1,5 ure hoje). Obvezna oprema: Športni čevlji (treking) ali planinski čevlji, vetrovka, pijača, osebni dokument in študentska izkaznica. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost in pogojena s predhodno prijavo. Število udeležencev je omejeno na 15 oseb. 

KONCERT FANTOVSKEGA IN DEKLIŠKEGA PEVSKEGA ZBORA UP PEF  | 19.00, Avla Armerije UP  |  Prijava >
Na UP PEF delujeta dekliški in fantovski pevski zbor, ki študentkam in študentom omogočata dodatno pevsko udejstvovanje, ob Tednu UP bodo svoj bogat repertoar predstavili v Avli UP. 


16. MAREC 2023

SREČANJE ONI 2.0  | InnoRenew CoE, Izola (celodnevni dogodek)
Srečanje predstavnikov Evropske mreže inovativnih visokošolskih institucij (ENIHEI) in spoznavni dogodki s predstavniki članic Evropske univerze Transform4Europe (T4EU) ter Mariye Gabriel, Evropske komisarke za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade.

20 LET UNIVERZE NA PRIMORSKEM, UP 2.0  | 17.00-18.00, Dvorana Sv. Frančiška, Koper
Slavnostna akademija s podelitvijo nagrad in priznanj ter obeleženjem 20. obletnice Univerze na Primorskem s častno gostjo Mariyo Gabriel, EU komisarko za inovacije, raziskave, izobraževanje in mlade.


17. MAREC 2023

SREČANJE ONI 2.0  |  InnoRenew CoE, Izola (celodnevni dogodek)
Srečanje predstavnikov Evropske mreže inovativnih visokošolskih institucij (ENIHEI) in spoznavni dogodki s predstavniki članic Evropske univerze Transform4Europe (T4EU) ter Mariye Gabriel, Evropske komisarke za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade.

OKROGLA MIZA: »KAKO LAHKO UNIVERZE PODPIRAJO INOVATIVNO EVROPO?«  |  09.00 – 10.00, InnoRenew CoE, Izola
Okrogla miza »Kako lahko univerze podpirajo inovativno Evropo?« s sogovorniki: dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter dr. Jean-Piere Bourgguignon, častni doktor UP.

INAVGURACIJSKO PREDAVANJE ČASTNEGA DOKTORJA UP, prof. dr. Jean-Pierra Bourguignona  |  11.00 – 12.00, InnoRenew CoE, Izola

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti