login
| EN

Kot nagrado in spodbudo za nadaljnje uspehe, je letos štipendijo Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem (UP) prejelo 39 najboljših študentk in študentov UP. Med njimi so tudi štirje štipendisti UP IAM, s katerimi je štipendijsko pogodbo včeraj podpisal direktor inštituta, doc. dr. Vito Vitrih.

Direktor UP IAM doc. dr. Vito Vitrih in rektor UP prof. dr. Dragan Marušič med podpisovanjem pogodb za Štipendijski sklad UP.

Letos so štipendije UP v višini 2.000 evrov prejeli: Marko Posavčević, Lev Turk, Igor Gardelin, Duško Topić, Matjaž Šuber, Monika Pejić, Mateja Clarici, Andraž Kovač, Urban Nabergoj, Nastja Zahrastnik, Martina Dolar, Bećo Merulić, Ratko Darda, Edin Husić, Nevena Mitrović, Radovan Krtolica, Sara Sinanović, Vanja Rogač, Tadeja Andrejašič, Karolina Ambrožič, Sara Idzig, Tina Jurgec, Mateja Nevreden, Anasstasia Kaliada, Armin Vidmar, Santin Sodin, Nassim Djaba, Aja Jesih, Jelena Moro, Alenka Rožanc, Anastasiya Tanana, Miha Šaberl, Slađana Babić, Šejla Žujo, Maša Dernovšek, Valentina Pecchiari, Nika Klepec, Tjaša Zagoršek in Doris Puketa.

Rektor, prof. dr. Dragan Marušič, se je ob včerajšnjem slavnostnem podpisu štipendijskih pogodb zahvalil vsem vlagateljem v sklad, saj s svojim vložkom mladim olajšajo študentsko življenje, predvsem pa jim s tem ponujajo možnost za lažjo vključitev v delovno okolje.

Vsem štipendistom želimo veliko študijskih izzivov in uspehov!

 

Direktor UP IAM doc. dr. Vito Vitrih, rektor UP prof. dr. Dragan Marušič in prejemnica štipendije Šejla Žujo.

 

*****

Štipendijski sklad UP je bil ustanovljen v študijskem letu 2008/2009. Temelji na partnerstvu med UP, lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov univerze, povezovanju študentov z delodajalci še v času študija ter zagotavljanju večjih možnosti za zaposlitev diplomantov.

UP je skupaj z vlagatelji v štipendijski sklad UP, to so lokalne skupnosti, podjetja in univerza ter njene članice, v petih letih omogočila štipendije 142 študentom

Fotografije: Alen Ježovnik

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti