login
| EN
torek, 17. marec 2015

Promovirani novi doktorju znanosti

V okviru Tedna Univerze na Primorskem 2015 je 16. marca v palači Armerija Univerze na Primorskem potekala slovesna promocija novih osmih doktorjev znanosti. Rektor prof. dr. Dragan Marušič je promoviral 8 novih doktorjev znanosti. 

Med njimi sta bila tudi dva doktorja znanosti s področja matematike, ki sta doktorat pripravila v okviru usposabljanja za mlada raziskovalca na UP IAM. To sta dr. Alexander Vasilyev in dr. Sergio Hiroki Koike Quintanar.

Dr. Alexander Vasilyev je na UP Famnit zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom »O Jadranskih indeksih, spektralnih lastnostih Jadranskih matrik in programska oprema za topološke deskriptorje (On Adriatic Indices, Spectral Properties of Adriatic Matrices and Software for Topological Descriptors)«.

Dr. Sergio Hiroki Koike Quintanar je na UP Famnit zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom »O problemu izomorfnosti bi-Cayleyevih grafov (On the isomorphism problem of bi-Cayley graphs)«.

Našima mladima raziskovalcema, sedaj doktorjema znanosti iskreno čestitamo in jima želimo še veliko raziskovalnih uspehov!

FOTO: Alen Ježovnik.
Več fotografij je na voljo na povezavi.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti