login
| EN

V sredo, 26. aprila 2023 sta se izr. prof. Jernej Vičič in doc. dr. Branko Kavšek z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT odpravila na Politehniško univerzo v Bukarešti (Romunija), kjer so se v sklopu ERASMUS+ KA220 projekta FTDCHE - Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education sestali vsi predstavniki projekta in dosegli nov napredek. 

Na srečanju so bile predstavljene smernice za razvoj učnega načrta za digitalne spretnosti, ki temeljijo na evropskem merilu DigComp - ta namreč zagotavlja skupno razumevanje digitalnih kompetenc ter velja za pomembno orodje v podporo akcijskemu načrtu EU za digitalno izobraževanje 2021 - 2027. V sklopu projekta so tako s skupnim sodelovanjem in predlogi načrtovali naloge, ki bodo kot del uporabnega učnega gradiva služile vsem izobraževalcem.

Projekt Erasmus+, ki traja 30 mesecev, združuje 5 članic (Univerza na PrimorskemUniverza v MalagiPolitehnična univerza v BukareštiUniverza Leuven-LimburgDržavna univerza uporabnih znanosti Šiauliai) s področja raziskav in razvoja informacijskih in komunikacijskih tehnologij s ciljem spodbujanja transverzalnih digitalnih kompetenc v visokem šolstvu. 

Projekt financira Evropska komisija, za katerega namenja 250.000 evrov

Sollertia je skupno ime 3-letnega projekta Erasmus+ KA220-HED »FTDCHE« (Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education), ki se je pričel decembra 2022, in njegovega sistema »LMS« (Learning Management System).

Nova spletna stran je dostopna  >>> TUKAJ 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti