login
| EN
ponedeljek, 14. marec 2022

Pričel se je Teden Univerze na Primorskem


17. marca 2022 Univerza na Primorskem praznuje 19. let od vpisa v sodni register, ko je leta 2003 postala tretja, najmlajša slovenska javna univerza.

Rojstni dan naše univerze že tradicionalno obeležujemo s Tednom Univerze na Primorskem, ki letos poteka od 14. do 18. marca in v okviru katerega se zvrsti niz dogodkov, ki jih skupaj sooblikujejo zaposleni in študenti vseh članic. Rdeča nit letošnjih dogodkov je sodelovanje – znotraj univerze, z gospodarskimi partnerji in predvsem z lokalnim okoljem. Samo s sodelovanjem lahko namreč dosežemo odličnost in resnično oplemenitimo delo.

Danes, 14. 3. 2022 poteka Slavnostna promocija štirih doktoric in doktorjev znanosti UP, v torek pa je na sporedu Inavguracija novih rednih profesoric in profesorjev UP, ki jim bo slovesno uradno izročena listina o izvolitvi. Konec tedna bo svoja vrata za zunanje obiskovalce ponovno odprl Akvarij Piran, ki z letošnjim letom deluje pod okriljem Centra znanosti UP z osveženo podobo in obogateno ponudbo za obiskovalce.

Višek praznovanja predstavlja Slavnostna akademija s podelitvijo priznanj Univerze na Primorskem, ki bo v četrtek, 17. marca 2022, s pričetkom ob 17. uri. Na proslavi bodo podeljena najvišja priznanja pedagoškim, raziskovalnim in strokovnim zaposlenim ter študentom.

Več o programu Tedna UP si lahko preberete tukaj.


Sreda
 • 15.45–17.45 (delavnica v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit VP3)
  Utelešeni načini védenja in plesno-gibalna psihoterapija, izvajalka je doc. dr. Aleksandra Schuller, več informacij in prijave tukaj.

  17.00–17.45 (predavanje v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit-Avla)
  Os črevesje‒mikrobiota‒možgani: celovitost in usklajenost za psihofizično blagostanje človeka, predavala bo dr. Tina Tinkara Peternelj, več informacij in prijave tukaj.

  18.00–18.45 (predavanje v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit-Avla)
  Psihotropne učinkovine in samozaznava ‒ darilo ali grožnja? Predaval bo prof. dr. Gorazd Drevenšek, več informacij in prijave tukaj.

  19.00 (predavanje v okviru Bioloških večerov preko Zoom-a)
  Projekt WECANN: Interdisciplinarni pristop pri odkrivanju skrivnosti divjih populacij konoplje. Predavala bo Manica Balant, več informacij najdete tukaj.


Četrtek

 • 17.00–17.45 (delavnica v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit-Avla)
  Delavnica za odrasle: Spremeni um skozi telo, izvajalka je Eva Brovinsky, več informacij in prijave tukaj.

  19.00–19.45 (predavanje v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit-Avla)
  Brez telesa ne gre, predavala bo dr. Tjaša Stepišnik Perdih, več informacij in prijave tukaj.

  18.00 (predavanje s področja finančne matematike in ekonomije za splošno javnost preko platforme Zoom)
  Kako se ekonomija podre kot hiša iz kart ali o sankcijah zoper Rusko federacijo, predaval bo doc. dr. Rado Pezdir, več informacij najdete tukaj.


Petek
 • 18.00–19.30 (delavnica v okviru Tedna možganov v predavalnici Famnit-VP3)
  Delavnica za odrasle: Izmenjave: utelešeno pogovarjanje, izvajalka je Ana Pekolj, več informacij in prijave tukaj.
   

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si