login
| EN
četrtek, 22. marec 2012

OB TEDNU UNIVERZE SLAVNOSTNO TUDI NA IAM

Na slavnostni akademiji, s katero se je v petek, 16. marca 2012, zaključil teden Univerze na Primorskem (UP), je nagrado Sklada za znanstveno odličnost UP za minulo leto prejel tudi doc. dr. Martin Milanič z Inštituta Andrej Marušič (IAM). Sklad je namenjen spodbujanju doseganja znanstvene odličnosti visokošolskih učiteljev in raziskovalcev univerze.
Med pedagogi in raziskovalci UP, ki so se v preteklem študijskem letu še posebej izkazali, sta bila tudi prejemnika nagrade Sklada za pedagoško odličnost doc. dr. Branko Kavšek in asistent mag. Boštjan Frelih, zaposlena na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) ter člana raziskovalne skupine IAM. Zlato plaketo, ki jo UP podeljuje visokošolskim sodelavcem oziroma znanstvenim delavcem in raziskovalnim sodelavcem za posebej velik doprinos k razvoju znanstvenega, umetniškega ali pedagoškega dela ter za prispevek h krepitvi ugleda in prepoznavnost Univerze, pa je dobil izr. prof. dr. Bojan Kuzma s FAMNIT.
Na slavnostni akademiji so sicer podelili 14 priznanj in nagrad. Častni doktorat za izjemne dosežke na področju umetnosti je prejel dirigent maestro prof. Anton Nanutnaziv častne senatorke pa je bil podeljen izr. prof. dr. Juliti Sansoni, profesorici zdravstvene nege, ki je naziv prejela za pomemben prispevek k razvoju in ugledu UP. 
 
Nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov!
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
• doc. dr. Martin Milanič, prejemnik nagrade za znanstveno odličnost za leto 2011
Raziskovalni rezultati dr. Milaniča so objavljeni v zbornikih vrhunskih mednarodnih konferenc in v mednarodnih znanstvenih revijah s področja matematike, ki jih indeksira SCI. Doslej ima objavljenih 22 izvirnih znanstvenih člankov, od tega enajst v letu 2011. Nabor revij, v katerih objavlja ter institucije, s katerimi raziskovalno sodeluje, pričajo o izjemni kakovosti njegovega raziskovalnega dela v najširšem mednarodnem merilu.
• doc. dr. Branko Kavšek, prejemnik nagrade za pedagoško odličnost za preteklo študijsko leto
Delo dr. Kavška s študenti je bilo vedno zelo visoko ocenjeno, kar so vsako leto potrdile študentske ankete, aktiven je pri pripravi učnih gradiv za študij računalništva in informatike ter v obštudijskih dejavnostih, kjer je soorganizator in mentor študentom pri tekmovanjih iz računalništva, pri mednarodnih tekmovanjih ter soorganizator in soizvajalec delavnic iz računalništva za osnovne in srednje šole, ki jih organizira UP FAMNIT. Prispevek doc. dr. Branka Kavška je bil ključen pri razvoju računalništva in informatike na Univerzi na Primorskem, s svojim pedagoškim delom pa je odločilno zaznamoval študijske programe računalništva in informatike na fakulteti.
• asistent mag. Boštjan Frelih, prejemnik nagrade za pedagoško odličnost za preteklo študijsko leto
Mag. Frelih pedagoško delo opravlja profesionalno, korektno in odgovorno. Odlikuje ga izjemen pedagoški čut, zaradi katerega je vsa leta izjemno dobro ocenjen s strani študentov. Mag. Frelih je tudi raziskovalno aktiven, ob tem pa sodeluje tudi pri aktivnostih fakultete za popularizacijo matematike v lokalnem in širšem okolju.
• izr. prof. dr. Bojan Kuzma, prejemnik zlate plakete (na predlog UP FAMNIT)
Dr. Kuzma je eden tistih redkih univerzitetnih profesorjev, katerega delo je vsestransko ter sega na vsa tri področja dejavnosti, na katerih naj bi deloval sodoben univerzitetni profesor: raziskovanje, poučevanje in delo na univerzi oziroma širše. V poučevanje na Univerzi na Primorskem se je vključil že takoj na začetku, in sicer najprej kot visokošolski učitelj na Pedagoški fakulteti, kjer je tvorno sodeloval tako pri snovanju novih študijskih programov. Prav na omenjeni fakulteti so nastali programi vseh treh bolonjskih študijskih stopenj Matematike oziroma Matematičnih znanosti ter Računalništva in informatike, ki so odločilno vodili k ustanovitvi Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, kjer je dr. Kuzma odigral vključno vlogo pri akreditaciji novih študijskih programov. Prav njemu gredo vse zasluge za tako uspešno delo Oddelka za matematiko in fakultete nasploh. S svojim delom pomembno prispeva k ugledu in mednarodni prepoznavnosti univerze ter bogati tukajšnje raziskovalno delo.
Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti