login
| EN

Na UP IAM v okviru programa WoodWisdom-NET+ poteka projekt CaReWood. Njegov glavni cilj je predstaviti koncept za izpopolnjevanje predelanega masivnega lesa ter kot vir za čiste in zanesljive sekundarne lesene izdelke znotraj evropske industrije.

Zaposleni našega Oddelka za tehnologijo pa so vključeni tudi v soroden projekt W3B – What We Wood Belive?, ki zajema sociološko-ekonomske raziskave gozdno-lesnega sektorja v Avstriji, na Finskem, Nemčiji, Norveški in v Sloveniji. Rezultati projekta bodo obsegali celotno vrednostno verigo od gozda do končnih izdelkov in ne le vključevali najnovejše razvojne strategije posameznih sektorjev, temveč jih še nadgradili. Ustvarili bodo tudi jasne in dovolj natančne informacije s sporočilno vrednostjo.
Raziskave o učinkih zaznav in mnenj, ki so jih povzročũle dodatne informacije, bodo uporabljene pri prepoznavanju in obravnavanju posebnih ciljnih skupin (arhitekti, strokovna javnost, uporabniki). Na podlagi teh rezultatov bo mogoče razviti specifične komunikacijske strategije za prenos ustreznih podatkov, spodbuditi javno razpravo in doseči družbeno sprejemljivost ter podporo sektorja in njegovih proizvodov za doseganje trajnostne družbe.

Napredek v projektu W3B je objavljen v njihovem mesečnem glasilu, dostopnem na povezavi, kjer lahko preberete več tudi o delavnici, ki jo 21. in 22. aprila 2015 organizirajo v nemškem Freiburgu.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti