login
| EN

 

UP IAM in UP FAMNIT že tretjič organizirata srednjeevropsko računalniško konferenco Middle-European Conference on Applied Theoretical Computer Science MATCOS-13, ki bo 10. in 11. oktobra 2013 v Kopru. Konferenca je namenjena predstavitvi raziskovalnega dela in izmenjavi izkušenj na področjih algoritmov, podatkovnih struktur, izračunljivosti, teorije grafov in optimizacije. Svoje delo bo kot vabljeni predavatelj predstavil tudi profesor Silvano Martello z italijanske bolonjske univerze. Tretje konference MATCOS-13 se bo udeležilo 27 slušateljev in študentov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Rusije, Indije ter z Madžarske.

Organizatorji konference so si zastavili dva cilja. Po eni strani je srečanje namenjeno razpravi o idejah in rešitvah s področja teoretične računalniške znanosti, prenesenih v realno prakso. Po drugi strani pa želijo zbrati teoretične ideje, ki služijo reševanju konkretnih problemov iz prakse. Zato bo posebna pozornost na konferenci namenjena prenosu konkretnih rešitev, simulacij, bioinformatike, digitalnega signala in slikovnih obdelav, logistike in drugih v prakso.

Konferenca MATCOS-13 je že vsa leta del mednarodne multikonference Informacijska družba, ki jo letos že 16. leto organizira Inštitut Jožef Štefan. Multikonferenco sestavlja devet manjših konferenc o informacijski tehnologiji in družbi. Vse konference potekajo v istem tednu; letos je to med 7. in 11. oktobrom. Mednarodna multikonferenca IS 2013 je namenjena predvsem izmenjavi mnenj in iskanju različnih raziskovalnih smernic ter idej in vizij za prihodnost informacijske družbe.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti