login
| EN

V zadnjih dveh mesecih leta 2014 so raziskovalci UP IAM opravili uspešne raziskovalne obiske v tujini.

Med 15. in 16. novembrom je na Mississippi State University (ZDA) potekala dvodnevna mednarodna konferenca 3rd annual Mississippi Discrete Mathematics Workshop. Pri njeni organizaciji so sodelovali tudi naši raziskovalci, ki so se konference tudi udeležili. Dr. Aleksander Malnič, dr. Klavdija Kutnar in dr. Rok Požar so tako med obiskom ZDA najprej obiskali konferenco, ko jo je sestavljalo 13 krajših predavanj in vabljeno predavanje prof. dr. Paula Balistera iz University of Memphis. Zatem so opravili tudi raziskovalno delo z dr. Russom Woodroofeom in dr. Edwardom Dobsonom iz Mississippi State University, in sicer so nadaljevali s pripravo klasifikacije primitivnih ločno tranzitivnih Cayleyevih grafov elementarno abelskih grup Zp^2, kjer je p praštevilo. Obisk je potekal v okviru Promocije slovenske znanosti v tujini, financirane s strani ARRS.

Več  fotografij je dostopnih na povezavi.

V okviru bilateralnega projekta, financiranega v okviru ARRS sta od 19. 11. do 3. 12. Universidad Nacional de La Plata v Argentini obiskala dr. Štefko Miklavič in mlada raziskovalka Tatiana Romina Hartinger. V okviru obiska sta opravila raziskovalno delo na področju Caylexevih grafov in predavanje na seminarju.

Med 2. in 15. decembrom je obisk v okviru bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA opravila naša mlada raziskovalka Tina Podlogar. Na Oregon State University (ZDA) je v sodelovanju z dr. Davidom Kerrom opravljala raziskovalno delo, se udeležila predavanj iz psihologije za študente OSU, predstavila delo SCSR ter se udeležila sestankov z zaposlenimi na OSU (Oregon State University, Corvallis, Oregon) in OSLC (Oregon Social Learning Center, Eugene, Oregon). V okviru raziskovalnega dela sta s prof. Kerrom pripravljala znanstveno objavo na temo duševnega zdravja in samomorilnega vedenja mladostnikov.

Dr. Martin Milanič se je med 14. in 17. decembrom udeležil mednarodne konference  Workshop on Tractable special cases of hard combinatorial optimization problems (Gradec, Avstrija), kjer je imel tudi vabljeno predavanje z naslovom "Vector connectivity in graphs".

Od 9. do 21. decembra sta bila na obisku v Koreji dr. Istvan Kovacs in mladi raziskovalec Sergio Hiroki Koike Quintanar. Oddelek za matematiko Univerze Yeungnam je v tem času organiziral delavnico z naslovom Korea-Slovenia Workshop on Combinatorics and Applied Mathematics, na kateri je dr. Kovacs predaval na temo On Cayley integral groups. Z dr. Young Soo Kwomom pa je bilo opravljeno raziskovalno delo na odražajočih zemljevidih.

Več  fotografij je dostopnih na povezavi.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti