login
| EN

V aprilu so naši raziskovalci krepili tako evropske raziskovalne vezi kot tudi tiste čez lužo. Tako so Združene države Amerike obiskali kar trije raziskovalci.

Raziskovalec Oddelka za tehnologijo, Michael David Burnard je med enomesečnim obiskom (19. marec – 14. april) Oregon State University, Corvallis, Oregon opravil več srečanj s profesorji, raziskovalci in študenti. Obisk je bil tako namenjen izmenjavi znanja in dobrih praks, saj so poleg priprave člankov, poglavij in prijav projektov opravili tudi usposabljanje za uporabo robotskega sistema, ki ga je prikazal naš raziskovalec.

Dr. Martin Milanič, raziskovalec Oddelka za matematiko, je med 29. marcem in 5. aprilom v okviru projekta bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA (financirano s strani ARRS) obiskal kolege na Rutgers University, New Brunswick, New Jersey ter z njimi nadaljeval raziskovalno delo, pričeto med njihovim obiskom v Kopru, decembra 2014. V  okviru raziskovalnega obiska so imeli dnevne raziskovalne sestanke. Pri diskusijah so poleg vodje projekta na slovenski strani sodelovali dr. Endre Boros, dr. Vladimir Gurvich in študenta Peter Muršič ter Thomas Bellitto.

Dr. Tomaž Pisanski (Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije) je Penn State, State College, PA in Colgate University, Hamilton, NY obiskal med 20. in 27. aprilom. Na Penn State je imel vabljeno predavanje z naslovom »Stable Polyhedral Self-Assembly by Dimers«, na Colgate University pa je bil vabljen predavatelj na simpoziju “Odin and the spaces of computational design and fabrication: Abstract Mathematics, Virtual Geometries and Physical Manifestations”, kjer so predstavljali različne poglede na skulpturo Odin.

Skulptura Odin, vir fotografije: http://dewittgodfrey.com/

Francijo sta v aprilu obiskala dva raziskovalca. Dr. Enis Pasalic je med 12. in 14. aprilom v Parizu aktivno sodeloval na konferenci The Ninth International Workshop on Coding and Cryptography 2015, WCC 2015, kjer je predstavil članek "Vectorial bent functions as a product of two linearized polynomials".

Dr. Andreja Kutnar (v. d. predstojnice Oddelka za tehnologijo) je obiskala 5 th International Wood Construction Forum Epinal / Nancy, France Palais des Congrès Centre Prouvé in izvedla  vabljeno predavanje na navedenem forumu, ki je potekal med 15. in 18. aprilom. Kasneje je med 21. in 22. aprilom sodelovala na sestanku projektnih partnerjev projekta W3B Wood Believe ter na delavnici za deležnike.

Med 14. in 17. aprilom je na Cipru potekal sestanek skupine COST 1302 o oskrbi dolgotrajnih forenzičnih pacientov, ki sta se ga udeležili tudi dr. Vita Poštuvan (namestnica vodje SCRS) in raziskovalka Janina Žiberna.


 

Istvan Estely, mlad raziskovalec mentorja dr. Tomaža Pisanskega, je med 22. in 25. aprilom obiskal bratislavsko Fakulteto za matematiko, fiziko in informatiko (Fakulta matematiky, fyziky a informatiky) in kot vabljen predavatelj predaval na temi: "Which Haar graphs are Cayley graphs?" in "On groups all of whose undirected Cayley graphs of bounded valency are integral".

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti