login
| EN

Na vodilnem evropskem dogodku s področja raziskav in inovacij »Evropski dnevi raziskav in inovacij 2020« (European Research and Innovation Days - R & I dnevi), ki jih organizira Evropska komisija med 22. 9. in 24. 9. 2020, bo kot edina znanstvenica iz Slovenije nastopila tudi prof. dr. Andreja Kutnar, predstojnica Oddelka ta tehnologijo na UP IAM, redna profesorica na UP Famnit in direktorica raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

Z obnovljivimi materiali do trajnostnih in zdravih zgradb 

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je v sodelovanju z Univerzo na Primorskem organiziral mednarodno konferenco o obnovljivih materialih in trajnostni gradnji. Na konferenci, ki je potekala v živo in na spletu, je sodelovalo 32 strokovnjakov, ki so predstavili vlogo obnovljivih materialov pri trajnostni gradnji z upoštevanjem okoljskega, varnostnega, gospodarskega, digitalnega in družbenega vpliva. Konferenca je bila obenem priložnost za celovito izmenjavo znanja in razpravo o nastajajoči vedi o obnovljivih materialih, namenjenih razvijanju grajenega okolja, ki ugodno vpliva na človekovo zdravje in okolje, pa tudi o inovacijah na tem področju. 

Vodja Slovenskega centra za raziskovanje samomora (UP IAM) in predstojnik Oddelka za psihologijo (UP FAMNIT) prof. dr. Diego De Leo je postal najbolj citiran italijanski psihiater.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti