login
| EN

Sicer najkrajši mesec v letu je bil za UP IAM pester na področju obiskov v tujini.

 

Dr. Enis Pasalic je med 6. 1. in 22. 2. opravil daljši raziskovalni obisk na Danish Technical University – DTU (Lyngby, Danska), kjer je z dr. Larsom Knudsenom, enim vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja kriptoanalize in oblikovanja kriptografskih algoritmov, opravil pomemben napredek na raziskovalnem področju kriptografije. Ob tem sta se tudi uskladila glede druge mednarodne konference na temo kriptografije BalkanCryptSec 2015, ki bo potekla v Kopru (3. in 4. septembra 2015).

 

Med 2. in 6. februarjem je v slovaški Banski Bistrici potekala konferenca Workshop in discrete mathematics and related topics 2015, ki so jo obiskali kar štirje člani Oddelka za matematiko – dr. Klavdija Kutnar (predstojnica), dr. Istvan Kovacs, dr. Dragan Marušič in Istvan Estely, mlad raziskovalec.

 

Med 5. in 6. februarjem je nemški Wüstenrot obiskal dr. Nejc Šarabon (Oddelek za preučevanje zdravja), ki je vodil seminar/delavnico na temo biomehanskih meritev v športu in medicini/rehabilitaciji. Skupno 4-urna delavnica je bila uspešna in je vodila do novih poznanstev, ki obetajo povezovanje v prihodnosti.

 

Dr. Primož Lukšič, vodja projekta Tisar, financiranega v okviru programa IPA Adriatic, je med 10. in 11, februarjem obiskal grški Krf, kjer je potekal sestanek partnerjev projekta, namenjen pregledu ter predstavitvi opravljenega dela in dogovorom glede nadaljnjih aktivnosti.

 

Mlada raziskovalka Karla Ferjančič je 24. februarja obiskala Trst, kjer je potekal Workshop in algebraic geometry in the ocasion of the visit of Rosa Maria Miro'-Roig.

 

Med 18. in 26. februarjem je dr. Boris Horvat na povabilo IBM obiskal ZDA – najprej je obiskal IBM Executive Briefing Center (IBM Reseach Center) v Silicijevi dolini in IBM Innovation Center v San Franciscu, kjer so se pogovarjali o možnem raziskovalnem sodelovanju med Univerzo in IBM. Nato je obiskal konferenco v Las Vegasu, saj je prejel povabilo k predstavitvi področja inovativnih modelov v transportu v Sloveniji in sodeloval kot razpravljavec na panelni razpravi o povezavi med sodobnimi IT tehnologijami in inovacijami v transportu. Predstavljen je bil primer slovenskega ponudnika transportnih storitev GoOpti, s katerim sodelujemo v okviru projekta LIaaS.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti