login
| EN

Konec junija (26. - 30. 6. 2014) se je na Bledu (Hotel Jelovica) odvila mednarodna konferenca Motor Control Summer School XI, ki je letos prvič potekala v Sloveniji. Dogodek sta so-organizirala Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič (izr. prof. dr. Nejc Šarabon) ter The International Society of Motor Control (prof. dr. Mark L. Latash iz Pennstate University, ZDA).

Srečanja se je udeležilo preko 65 podiplomskih študentov in mlajših raziskovalcev iz skupno 17-ih držav. Predavali so najuglednejši znanstveniki s področja živčno-mišičnega upravljanja gibanja pri človeku – poleg prof. Marka Latasha (ZDA) še prof. Anatol Feldman (Kanada), prof. Mindy Levin (Kanada), prof. Slobodan Jarić (ZDA), prof. Gregor Schöner (Nemčija) in Antonio Bicchi (Italija). Vrhunska predavanja so nudila obilo možnosti razprave med slušatelji in predavatelji.

Vsak dan je formalnemu delu konference, v sproščenem okolju, sledilo večerno druženje udeležencev in predavateljev ter sklepanje novih poznanstev. Prihodnje leto se bo dogodek odvil v ameriški zvezni državi Pennsylvanija. Nova priložnost pridobivanja znanj iz dotičnega področja pa bo Progress in Motor Control XI na sosednjem Madžarskem leta 2015. Vabljeni.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti