login
| EN
četrtek, 8. december 2022

Knjižne novosti raziskovalk UP IAM SCSR


V zadnjem letu, so raziskovalke UP IAM Slovenskega centra za raziskovanje samomora izdale več knjižnih novosti s področja duševnega zdravja in raziskovanja samomora. V nadaljevanju predstavljamo tri najnovejše publikacije:

  • Po koncu: žalovanje in reintegracija bližnjih po samomoru. Avtorica dr. Vita Poštuvan
    Knjiga je namenjena vsem, ki se z žalovanjem srečujejo pri svojem strokovnem delu ter prav tako žalujočim in njihovim družinskim članom, ki bodo morda med branjem zbranih in analiziranih izkušenj, prepoznali tudi svoje doživljanje.
    -  Prostodostopno na spletni strani Založbe Univerze na Primorskem, tukaj.
     
  • Samomorilno vedenje mladostnikov: razvoj in implementacija preventivno-intervencijskih programov. Monografija. Avtorici dr. Nuša Zadravec Šedivy, dr. Vita Poštuvan
    Knjiga predstavlja nabor uporabnega gradiva za vse, ki delajo v vzgoji in izobraževanju, saj zajema različne vidike duševnega zdravja mladostnikov ter ponuja ideje in orodja pri naslavljanju tematike samomorilnosti z delavnicami in intervencijami v šolskem okolju.
    -  Prostodostopno na spletni strani Založbe Univerze na Primorskem, tukaj.
     
  • Pogovor o samomoru: praktični priročnik za pogovor o najtežjih življenjskih vprašanjih. Priročnik. Avtorica dr. Vita Poštuvan
    Osrednji del priročnika zajemajo koraki za pogovor pri naslavljanju samomorilne stiske. Praktični primeri in zgodba teoretične vsebine postavita v kontekst, kjer bralec lažje vsebine prenese v svojo situacijo.
    -  Prostodostopno na spletni strani Založbe Univerze na Primorskem, tukaj.

Svoj brezplačni fizični izvod, si lahko zagotovite na povezavi.

Želimo vam prijetno branje!

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti