login
| EN
ponedeljek, 18. oktober 2021

Rektoričin dan 2021


Na Univerzi na Primorskem se veselimo letošnjega rektoričinega dne, ki bo po lanski odpovedi ponovno združil študente in zaposlene v prijetnem športnem, družabnem in izobraževalnem vzdušju.

20. oktobra 2021 bo za zaposlene na UP na voljo bogat program delavnic, pohodov, izletov in drugih srečanj, na katera so vabljeni tudi študenti. Naslednji dogodki so odprti brez predhodne prijave:

  • Sprehod ob morju od Kopra do Izole (in nazaj)
    Sproščen sprehod do Simonovega zaliva v lastni režiji z možnostjo vodenega ogleda Arheološkega parka. Zbirališče bo ob vstopu na makadamsko parkirišče v Žusterni ob 9.00.
  • Terapevtska čajanka ob branju poezije (v atriju Pretorske palače ali avli Armerije UP, od 9.00 do 10.30)
    Prvo srečanje Knjižnega kluba UP bo potekalo v obliki čajanke, na kateri bomo kaj prebrali in si prisluhnili, namen srečanja pa je, da preživimo nekaj časa v kavarniškem vzdušju... v družbi knjige, seveda.
  • Delavnica UPreplet (Prostovoljstvo UP) (v atriju Pretorske palače ali avli Armerije UP, od 10.30 do 12.30)
    Rokavčki pomagački so pleteni ali kvačkani kvadrati velikosti 30 x 30 cm, ki se jih nato zašije v tubo, našije gumbe in druge okraske. Namenjeni so osebam z demenco, saj jih pomirjajo in pomagajo pri terapijah, blagodejnost je potrjena s strani Društva Spominčica, ki jih tudi sprejema po dogovoru. Rokavčke lahko izdelujete ves čas, lahko  pa začnete in nato predate naslednjemu ali pa se le ustavite ob ustvarjanju in poklepetajte ob kavi in čaju.
  • O spancu (delavnica, od 14.00 do 15.00)
    Virtualna delavnica nas bo poučila o bioloških ritmih, ki pomembno vplivajo na kakovost spanca in posledično na nivoje energije v budnosti in dolgoročno na naše zdravje. Spoznali bomo tudi različne vrste spanca in njihov pomen. Povezava na ZOOM >>>

POSVET O ETIKI V RAZISKOVANJU

20. oktobra bomo obeležili tudi svetovni dan etike, ki ga od leta 2014 promovira mednarodna ustanova Carnegie Council for Ethics in International Affairs. Namen številnih aktivnosti, ki se vsako leto na tretjo sredo v oktobru zvrstijo po celem svetu, je zlasti ozaveščanje o pomenu etike na različnih nivojih. Na Univerzi na Primorskem bomo dan posvetili predvsem etiki v raziskovanju, zato vas vabimo na posvet z naslovom Etične dileme v znanstvenem raziskovanju: vključenost etike na UP, ki se bo pričel ob 10. uri na UP FHŠ (predavalnica Burja 1). Več o dogodku >>>

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti