login
| EN

Vsako leto obeležujemo 10. september – svetovni dan za preprečevanje samomora, zato smo z namenom ozaveščanja problematike v Sloveniji, letos na Univerzi na Primorskem organizirali dogodek v ljubljanski Cukrarni. Namenjen je bil ravno seznanjanju javnosti z aktivnostmi ob svetovnem dnevu in pa uradno naznanitvijo gostovanja 32. Svetovnega kongresa Mednarodnega združenja preprečevanja samomora, ki ga septembra naslednje leto, organizirata Univerza na Primorskem in IASP.


Tudi letos se UP IAM in Slovenski center za raziskovanje samomora priključujeta akciji »Prekolesarimo svet«, naše raziskovalke so se že pridružile kolesarjem s celega sveta, skupen cilj pa je prekolesariti dolžino obsega Zemlje oz. 40.075 kilometrov.
 

Z akcijo želimo povečati ozaveščenost o prizadevanjih za preprečevanje samomora po vsem svetu, da skupaj zmanjšamo število samomorov in samomorilno vedenje. Našo skupnost pozivamo k povezovanju in širjenju ozaveščenosti – prekolesarite lahko poljubno razdaljo po katerikoli cesti, progi, v telovadnici ali doma – samomore lahko skupaj preprečujemo in trpečim sporočajmo, da v stiski niso sami.
 

Od 10. septembra do 10. oktobra vas vabimo, da sedete na kolo in vaše prevožene kilometre tudi sporočite preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj. Na Facebook dogodku Prekolesarimo svet 2022 lahko s skupnostjo delite vaše utrinke s kolesarskih potepov.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti