login
| EN
ponedeljek, 3. september 2012

MATEMATIKA JE KUL

Zadnjo avgustovsko soboto se je uspešno zaključil že drugi Famnitov poletni tabor Matematika je kul, ki sta ga organizirala Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) ter Inštitut Andrej Marušič Univerze na Primorskem.

Tabora so se udeležili učenci 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol ter dijaki srednjih šol. Sočasno je na UP FAMNIT potekala tudi Poletna šola logike, v organizaciji Zveze organizacij za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Matematičnega tabora in poletne šole logike se je udeležilo prek 40 udeležencev, ki so poslušali predavanja o raznovrstnih zanimivih matematičnih in logičnih temah terse udeležili številnih športnih in družabnih aktivnosti.

Predavatelj na UP FAMNIT in eden od organizatorjev poletnega tabora doc. dr. Vito Vitrih je povedal, da je "osnovni namen tabora popularizacija matematike med mladimi, tudi osnovnošolci, predvsem pa dijaki. Cilj pa je predvsem prikazati jim matematiko na bolj uporaben način, z različnimi primeri iz prakse."

Doc. dr. Vito Vitrih je oba dogodka predstavil tudi na radiu.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti