login
| EN
torek, 15. oktober 2013

MATCOS-13 je navdušil udeležence

Tretja mednarodna konfernca Middle-European Conference on Applied Theoretical Computer Science MATCOS-13, ki sta jo 10. in 11. oktobra 2013 v Kopru organizirala UP IAM in UP FAMNIT, je navdušila udeležence s kakovostnimi prispevki ter z odlično organizacijo. Konference, na kateri je bil osrednji govornik prof. dr. Silvano Martello z bolonjske univerze, se je udeležilo 27 slušateljev in študentov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Rusije, Indije ter z Madžarske.

Prof. dr. Silvano Martello se je udeležencem konference predstavil s predavanjem "Two-Dimensional Packing Problems in Telecommunications".

Konferenca je bila namenjena razpravi o idejah in rešitvah s področja teoretične računalniške znanosti, prenesenih v realno prakso, ter zbiranju idej za reševanje konkretnih problemov iz prakse s pomočjo teorije. Svoje prispevke je tako prvi dan v študentski sekciji predstavilo 12 študentov. Drugi del srečanja pa je bil namenjen predstavitvi znanstvenih dosežkov 14 raziskovalcev.

Udeležence konference sta nagovorila tudi rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekanja UP FAMNIT izr. prof. dr. Klavdija Kutnar.

Nekaj utrinkov s konference smo zbrali v fotogaleriji.

****

Konferenca MATCOS-13 je del mednarodne multikonference Informacijska družba, ki jo letos že 16. leto organizira Inštitut Jožef Štefan. Multikonferenco sestavlja devet manjših konferenc o informacijski tehnologiji in družbi.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti