login
| EN

Dr. Tomaž Pisanski (Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije) je med 3. in 9. marcem obiskal ameriško Univerzo Northeastern, kjer je imel predavanje z naslovom »Symmetries of maps and oriented maps via action graphs«. Z gostiteljem dr. Egonom Schultejem pa je nato v Washingtonu DC opravil dodatne razgovore o skupnem delu na projektu med AMS Sectional meeting na Univerzi Georgetown. Obisk je bil opravljen v okviru projekta bilateralnega sodelovanja Slovenija – ZDA (financirano s strani ARRS). Dr. Pisanski je nato opravil tudi obisk ERC v Brsulju in na belgijski Univerzi v Ghentu, kjer je med 14. in 20. marcem opravil delo z dr. Gunnarjem Brinkmannom delal na skupaj zastavljenem projektu.

UP IAM je partner več projektov akcij COST, v eni pa je tudi nosilna organizacija. Tako so se v mesecu marcu odvijale različne aktivnosti, katerih del so bili tudi naši zaposleni. Tako sta se dr. Andreja Kutnar in Michael Burnard (Oddelek za tehnologijo):

  • s prispevki aktivno udeležila COST ACTION FP1303 Workshop / Management Committee Meeting, ki je potekal od 3. do 6. 3. na Tallinn University of Technology (Estonija);
  • udeležila kick-off sestanka partnerjev COST ACTION FP1407 (Understanding wood modification through an integrated scientific and environmental impact approach - ModWoodLife), ki je potekal 10. marca v Bruslju, na katerem so sodelovali predstavniki iz 21 evropskih držav. Univerza na Primorskem je postala njena nosilka, dr. Andreja Kutnar, pa je bila izbrana za predsednico akcije (več).

 

Dr. Boris Horvat (Oddelek za tehnologijo in Center za sodelovanje z industrijo)  je med 9. in 11. marcem obiskal mednarodno konferenco Cloudscape VII, kjer je predstavil predavanje iz področja inteligentnih transportnih sistemov »Innovative models for intelligent management of road transports«. Med 23. in 25. marcem pa je obiskal CEE summit v Budimpešti. Na srečanju s predstavniki različnih organizacij iz Srednje Evrope v organizaciji Microsofta, Madžarskega ministrstva za človeške vire in podjetja Expansio so analizirali področje učinkovite rabe strukturnih virov EU za ICT projekte.

 

Dr. Istvan Kovacs (Oddelek za matematiko) je med 9. in 16. 3. opravil obisk University of Basilicata v italijanski Potenzi. Kot član komisije se je udeležil zagovora doktorata dveh študent in predaval na matematičnem seminarju s predavanjem »Integral automorphisms of affine planes over finite fields«.

 

Dr. Vita Poštuvan, namestnica predstojnika Slovenskega centra za raziskovanje samomora, je med 12. in 16. marcem obiskala portugalski Porto - kot vabljena predavateljica je sodelovala na konferenci Ethics and Psychology in se udeležila sestanka Odbora za etiko pri EFPA. Več fotografij na povezavi.

Dr. Andreja Kutnar, v. d. predstojnice Oddelka za tehnologijo se je med 13. 3. in 18. 3. 2015 v Tokiu udeležila konference IAWPS 2015 (International Symposium on Wood Science and Technology), kjer je s kolegom iz Lulea University of Technology (Švedska), dr. Dickom Sandbergom predstavila dve predavanji:
- Sustainable Development, Wood, and Build Enviroment in Slovenia and Sweden;
- Recent Development in Thermal Wood Treatments: Relationship between Modifictaion Processing, Product Properties, and the Associated Enviromental Impacts.
Konferenco je obiskala s kolegico dr. Manjo Kitek Kuzman (UL BF), ki je prav tako predstavila predavanje z naslovom "Timber Passive House for Sustainability".  Tako z UL Biotehniško fakulteto kot Lulea Univerzo sodelujemo na projektih v okviru programa WoodWisdom-NET+.

 

V marcu (15. 3.) se je zaključil daljši obisk raziskovalni dr. Tatjane Zrimec (Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije) v Avstraliji – obiskala je Univerzo v New South Wales, School of Computer Science and Engineering in pa Centre for Health Informatics v Sidneyu.

 

Raziskovalec Michael David Burnard (Oddelek za tehnologijo) je 19. marca pričel 10-dnevni raziskovalni obisk na Oregon State University, kjer je nadaljeval z raziskavami na področju lesa ter izpeljal dodatne dogovore glede poletne šole, ki jo organiziramo v sodelovanju s to univerzo.

 

Mlad raziskovalec Istvan Estely je v marcu kot vodja spremil študente UP Famnit na dve pomembni matematični tekmovanji ter sodeloval tudi v komisijah tekmovanj, in sicer:
- od 3. do 8. marca na SEEMOUS 2015 (Ohrid, Makedonija) in
- od 25. do 29. marca na 25th VJIMC (Ostrava, Češka).
Ekipi sta bili na obeh tekmovanjih odlično uvrščeni in uspešno predstavili fakulteto.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti