login
| EN

V maju je dvomesečni raziskovalni obisk na VU University Amsterdam zaključil mlad raziskovalec s področja aplikativne kineziologije Matej Voglar (Oddelek za preučevanje zdravja). Obisk je sofinanciral Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendij, opravil pa ga je z namenom pridobivanja izkušenj v tujini, širjenja raziskovalnih dosežkov, navezovanja trdnejših stikov s tujimi raziskovalci ter pripravo doktorske naloge.  

Dr. Boris Horvat in dr. Alen Orbanić (Oddelek za tehnologijo) sta v Berlinu obiskala enodnevno konferenco Point Nine o skaliranju tehnoloških platform, ki je potekala v soorganizaciji Googla, predstavniki visokotehnoloških podjetij iz Nemčije, EU in ZDA pa so predstavljali sodobne pristope pri skaliranju tehnoloških platform, podprtih s storitvami iz oblaka.

Med 13. in 21. majem je Pariz obiskal dr. Ademir Hujdurović (Oddelek za matematiko), ki je na raziskovalnem obisku na Univerzi Paris Dauphine sodeloval s francoskim kolegom, dr. Bernardom Riesom, na problemu lokalizibilnih grafov v posebnih razredih grafov. Obisk je bil opravljen v okviru projekta bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in Francijo (ARRS) in predstavlja nadaljevanje skupnega raziskovanja raziskovalcev dr. Ademirja Hujdurovića, dr. Bernarda Riesa in dr. Martina Milaniča.

Dr. Primož Lukšič (Oddelek za tehnologijo), vodja projekta TISAR (IPA-Cross Border Cooperation) se je med 19. in 22. majem udeležil srečanja partnerjev navedenega projekta v Dubrovniku, lokaciji enega od partnerjev. Cilji srečanja so bili predstavitev sprotnih rezultatov dela, pregled nad stanjem projekta ter načrti za naprej.

Dr. Andreja Kutnar Oddelek za tehnologijo () se je med 19. in 21. majem najprej aktivno udeležila konference  InWood v češkem Brnu, Češka, nato pa se je v Bruslju udeležila izobraževanja o uporabi sistema e-cost za nosilce projektov.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti