login
| EN

Inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem organizirata mednarodno konferenco  InnoRenew CoE International Conference 2022: Rethinking buildings and materials for a sustainable future, ki bo potekala od 17. do 18. novembra 2022, v njihovi novi stavbi v Izoli.

Konferenca bo v okviru petih tematskih sklopov zagotovila priložnost za raziskovanje obnovljivih materialov in njihove uporabe pri gradnji zdravih in trajnostnih stavb: 

  • Okolju prijazni in energetsko učinkoviti materiali in prakse za izboljšanje grajenega okolja
    Izboljšave obdelave materialov in oblikovanja izdelkov za vse faze življenjskega cikla stavbe za zmanjšanje škode in povečanje učinkovitosti. 
  • Trajnost v grajenem okolju: Izzivi in rešitve
    Ovire in priložnosti za gradnjo z obnovljivimi materiali, od krožnosti do arhitekture in ocene učinka in še več. 
  • Najsodobnejše rešitve za načrtovanje in ocenjevanje stavb
    Tehnologije za optimizacijo načrtovanja stavb, trajnostno upravljanje gradnje in spremljanje življenjske dobe, vključno z informacijskim modeliranjem stavb (BIM), digital twin, senzorskimi tehnologijami, internetom stvari (IoT), oceno življenjskega cikla (LCA) in izračunom stroškov življenjskega cikla (LCC).
  • Grajena okolja za dobro počutje
    Materiali, zasnove, tehnologije in promocijske dejavnosti za izboljšanje telesnega in duševnega počutja. 
  • Premostitev vrzeli med znanostjo in družbo  
    Interdisciplinary research, case studies, knowledge transfer, acceptance studies, industry implementation, policymaking, communication strategies, and everything in between that forms practices to take society towards a sustainable future.
  • Interdisciplinarne raziskave, študije primerov, prenos znanja, študije sprejemljivosti, implementacija v industriji, oblikovanje politik, komunikacijske strategije in vse, kar oblikuje prakse usmerjanja družbe v trajnostno prihodnost. 

IRIC2022 je priložnost za izmenjavo in razpravo o novih znanstvenih dosežkih in inovacijah na področju obnovljivih materialov, ki jih je mogoče uporabiti v grajenem okolju za izboljšanje blaginje ljudi in okolja.

V okviru konference bo organizirana tudi okrogla miza o European Year of Youth 2022

KEYNOTE SPEAKER

Izr. prof. dr. Thomas Brudermann je izredni profesor na Univerzi v Gradcu. Deluje na interdisciplinarnem področju raziskav trajnosti in inovacij, pri čemer se osredotoča na sprejemanje odločitev, povezanih s prehodi na trajnostni razvoj in podnebno psihologijo. Magistriral je iz informatike in doktoriral iz psihologije.

Dr. Brudermann sodeluje tudi z nacionalnimi in mednarodnimi raziskovalnimi ustanovami, med drugim z Mednarodnim inštitutom za uporabno sistemsko analizo, Ekonomsko-poslovno univerzo na Dunaju in Univerzo v Celovcu. Bil je gostujoči raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za okoljske študije na Japonskem in gostujoči član fakultete na Azijskem tehnološkem inštitutu na Tajskem. 

Za več informacij o IRIC2022 se obrnite na conference@innorenew.eu.

 

   

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti