login
| EN

Dr. Andreja Kutnar, redna profesorica, nosilka področja znanosti o lesu na Oddelku za aplikativno naravoslovje Univerze na Primorskem in direktorica InnoRenew CoE, se je 8. februarja 2022, udeležila konference »Les v gradbeništvu« (Drvo u graditeljstvu), ki je potekala v Opatiji, na Hrvaškem.

Predstavila je InnoRenew CoE, njegovo ustanovitev, delovanje ter raziskovalne aktivnosti. Poleg tega se je sestala z Darkom Horvatom, hrvaškim ministrom za prostorsko ureditev, gradbeništvo in državno premoženje, s katerim sta se pogovarjala o obvezni količini lesa v javnih objektih ter kako raziskovalni inštitut lahko prispeva k dvigu inovacijskega potenciala sektorja ter rabe lesa v grajenem okolju.

Namen konference je sicer seznaniti udeležence z možnostmi večje uporabe lesa v gradbeništvu ter s primeri dobrih praks. Razpravljali so tudi o strategiji Hrvaške za prehod v nizkoogljičo družbo ter o zakonskih obvezah za uporabo 30 % lesa pri gradnji javnih objektov.

Konferenco so organizirali na hrvaškem Ministrstvu za prostorsko ureditev, gradbeništvo in državno premoženje, v sodelovanju s Fakulteto za gozdarstvo in lesarstvo Univerze v Zagrebu.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti