login
| EN

V okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) vas prijazno vabimo na delavnico "Kombinatorika in verjetnost v praksi", ki jo bo vodila prof. dr. Ajda Fošner

Na delavnici bomo podrobno spoznali osnovna pravila preštevanja, urejene in neurejene izbire, permutacije, variacije ter kombinacije. Prav tako bodo obravnavani izrazi, kot so poskus, dogodek in algebra dogodkov, skupaj s pogojno verjetnostjo in drugimi sorodnimi koncepti. Osrednji poudarek bo na predstavitvi formule popolne verjetnosti in Bayesovega obrazca, poleg tega pa tudi na obravnavi zaporedij neodvisnih poskusov.

Kdaj? V četrtek, 4. 1. 2024, 13.00–14.30

Kje? ZOOM

Prijava: do 2. 1. 2024 prek e-obrazca TUKAJ

Po zaključku delavnice bodo udeleženci sposobni praktične uporabe osnovnih načel kombinatorike in verjetnosti v statističnih analizah ter na različnih področjih, kot so računalništvo, kemija, biologija, optimizacija in druga področja. Vabljeni, da se nam pridružite in pridobite koristna znanja ter veščine za učinkovito uporabo teh konceptov v različnih disciplinah.


VABILO NA DELAVNICO 


      

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visokošolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti