login
| EN

Univerzo na Primorskem je v petek, 16. 7. 2021, obiskal predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERCakad. prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon, ki se v Sloveniji mudi v okviru širšega dogodka, posvečenega znanosti in raziskovanju v sklopu slovenskega predsedovanja Svetu EU. Panelne razprave s prof. Bourguignonom o evropskem raziskovalnem prostoru v času pandemije so se udeležili, poleg vodstva UP, tudi predstavniki drugih slovenskih znanstveno-raziskovalnih ustanov, med njimi prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Mladen Franko, prorektor za izobraževanje na Univerzi v Novi Gorici, prof. dr. Roman Jerala, s Kemijskega inštituta, dr. Tomaž Boh, generalni direktor Direktorata za znanost na MIZŠ RS, dr. Andreja Umek Venturini, MIZŠ, ter predstavniki članic UP in raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

V pogovoru z gostom, ki ga je vodil prof. dr. Tomaž Pisanski, je uvodoma beseda tekla o pomenu odličnosti v znanosti in o različnih merilih ocenjevanja kakovosti znanstvenega raziskovanja, kjer se posamezna znanstvena področja ne smejo med sabo primerjati. Prof. Jean-Pierre Bourguignon je raziskovalce povabil, naj bodo ambiciozni in si upajo tvegati ter prijavljati in realizirati nove ideje. »Ne bodite tradicionalisti,« je poudaril.

Celotno novico lahko preberete na spletni strani Univerze na Primorskem

                                      

Prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon se je v času obiska na Famnitu srečal tudi z raziskovalci in študenti, s katerimi se je pogovarjal o kakovosti raziskovalnih projektov.

Na fotografiji: raziskovalci UP Famnit in dr. Daniel Kráľ, prejemnik štipendij ERC, ki se s svojimi doktorskimi študenti
trenutno mudi na raziskovalnem obisku na Famnitu.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti