login
| EN

Vabimo vas na četrto letošnje predavanje z naslovom »Uporaba matematike pri obdelavi in analizi podatkov v medicini«, ki bo potekalo v sredo, 26. februarja 2020, ob 18.00, v Veliki predavalnici 2, UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper).

Predaval bo dr. Janez Žibert, UP IAM, UL FRI in UL ZF.

V medicinski diagnostiki pridobivamo velike količine podatkov o pacientih in njihovem zdravstvenem stanju. Z informacijskimi tehnologijami lahko te podatke združujemo, preiskujemo in izvajamo različne analize. Značilnost takih podatkov je, da so to meritve živega sveta in vključujejo veliko mero variabilnosti, zato je treba pri njihovi obdelavi uporabljati ustrezne biostatistične metode in modele. Na predavanju bodo predstavljeni primeri uporabe biostatistike in statističnega modeliranja pri obdelavi in analizi biomedicinskih signalov s področja kardiologije in nevrologije ter pri analizi radioloških slik s področja radiološke tehnologije.

O predavatelju:
Janez Žibert je leta 2006 doktoriral na UL FE, kjer je bil nato zaposlen kot raziskovalec. Leta 2008 se je zaposlil na UP FAMNIT, kjer je leta 2018 pridobil naziv redni profesor. Od leta 2012 deluje tudi na UL ZF. Njegovo raziskovalno delo je povezano z obdelavo, analizo in modeliranjem signalov na različnih področjih uporabe. Ukvarjal se je s področjem okoljskega statističnega modeliranja, predvsem z analizo meritev črnega ogljika in prašnih delcev ter obdelavo satelitskih slik v okviru projektov Evropske vesoljske agencije. Na UL ZF se je preusmeril na področje biostatistike, kjer v sodelovanju z UKC Ljubljana sodeluje pri projektih s področja srčne kirurgije in kardiologije ter na področju radiološke tehnologije.

Vljudno vabljeni!

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si