login
| EN

Raziskovalci Univerze na Primorskem so uspešno pridobili nove raziskovalne projekte na Javnem razpisu za (so)financiranje raziskovalnih projektov za leto 2021 Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). V okviru sedmih temeljnih projektov in dveh podoktorskih projektov bodo opravljali raziskovalno delo na področju antropologije, etnologije, matematike, psihiatrije, psihologije, upravnih in organizacijskih ved, vzgoje in izobraževanja ter zgodovinopisja.

Vodje odobrenih temeljnih projektov na UP IAM in UP FAMNIT so:  prof. dr. Diego de Leo,  prof. dr. Štefko Miklavič, izr. prof. dr. Vita Poštuvan in izr. prof. dr. Russell Stephen Woodroofe

V petek, 24. septembra 2021, bomo na Univerzi na Primorskem organizirali Evropsko noč raziskovalcev, ki bo letos potekala pod sloganom »ZnAnosT za vsE (Research for All) – ‘ZATE’«, saj menimo, da rezultati raziskav vplivajo na naše življenje, poklic raziskovalca pa je mladim vse bolj zanimiv.

Tudi ob letošnjem Svetovnem dnevu preprečevanja samomora poteka akcija »Prekolesarimo svet«, ki stremi k uresničitvi svojega gesla "Ustvarjajmo upanje z dejanji".

Približuje se letošnja Evropska noč raziskovalcev, na kateri bo Univerza na Primorskem 24. septembra za obiskovalce pripravila številne zanimive delavnice.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti