login
| EN

Prvo nedeljo v maju (5. maja) že nekaj let zaznamuje tek Wings for life, ki poteka na tri načine – na večjem dogodku, kjer tekače lovi zasledovalno vozilo (ta bo v Ljubljani) ali pa z aplikacijo. To lahko uporabi vsak, ki se bo na nedeljo ob 13.00 odpravil na tek, lahko pa se pridruži enemu od t. i. »app run« organiziranih tekov z aplikacijo, kjer vas lovi virtualni avtomobil. Letos bo tovrstni tek že drugič potekal ob morju v organizaciji Šport UP, ki na Univerzi na Primorskem skrbi za rekreacijo študentov in zaposlenih. Tekli bomo od stavbe UP FTŠ Turistica do zadnjega pomola portoroške plaže (krajši tek, obračališče po 2 km), do Seče (srednje dolg tek, 4,4 km v eno smer) ali do Sečoveljskih solin (8km). Letos je naš dogodek medijsko podprl tudi Radio Capris.


S tekom želimo najprej spodbuditi študente in zaposlene k dodatni rekreaciji ter prijetnem druženju, predvsem pa pomagati pri dobrodelnem projektu, saj se zavedamo pomena podpore dobrim raziskovalnim projektom. Pri tem želimo k skupnemu teku povabili lokalne in regionalne tekače, ki se za tek v prestolnici niso odločili, bi pa raje tekli v družbi. Vsi pa bomo sledili sloganu teka – tečem za tiste, ki ne morejo.

V poseben navdih nam bo zato ambasador ŠportUP Wings for life World Run 2023 – App Campus Run UP, in sicer naš alumni Aljoša Habjan, diplomant Aplikativne kineziologije UP FVZ. Aljoša se je tekom študija težko poškodoval in postal tetraplegik, kljub temu je vztrajal in opravil vse manjkajoče predmete in vsebine ter decembra 2022, pod mentorstvom doc. dr. Mateja Plevnika, uspešno zagovarjal zaključno nalogo z naslovom »Gibalna/športna aktivnost tetraplegikov«. Njegova zgodba o nesreči, ki ga ni ustavila, bo zagotovo motivacija za vsakega od nas.

Prijavo na tek opravite prek aplikacije teka, kjer tudi opravite donacijo v višini 18,00 eur. Drugih stroškov s pridružitvijo organiziranemu teku ni, UP Pedagoška fakulteta pa bo poskrbela tudi za animacijo in varstvo otrok tekačev (od dopolnjenega 5. leta, s predhodno prijavo TUKAJ). Za vse tekače bosta po teku na voljo pijača in prigrizek na terasi UP Turistice, kjer se lahko podružijo in podelijo vtise.

Ne tečeš, bi pa pomagal? Rabimo pridne roke, ki bodo pomagale ob trasi usmerjati tekače, deliti vodo in ostale osvežilne pijače in hrano, ter z nami pomagali pri pripravi dogodka.

// PRIJAVA DOSTOPNA TUKAJ //

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti