login
| EN

Tudi leto 2015 smo v novembru in decembru zaključili z uspešnimi obiski naših raziskovalcev v tujini.

Raziskovalci Oddelka za matematiko so opravili naslednje obiske:

Na začetku novembra so obiskali konferenco 4th annual Mississippi Discrete Mathematics Workshop (ZDA). Dr. Aleksander Malnič je na konferenci nastopil z referatom »On Sectional Complements in Lifted Groups«, Dr. Istvan Kovacs pa je imel predavanje z naslovom »Integral automorphisms of affine spaces over finite fields«. Dr. Klavdija Kutnar in dr. Dragan Marušič sta sodelovala kot organizatorja. Ob tem so opravili tudi obilico raziskovalnega dela s kolegi na Mississippi State University in Vanderbilt University, ki so ju obiskali v času gostovanja.

Dr. Martin Milanič in mlada raziskovalka Tatiana Romina Hartinger sta se v okviru bilateralnega projekta s Turčijo (ARRS) konec novembra udeležila raziskovalnega obiska na Boğaziçi University v Carigradu, Turčija. Sodelovala sta z vodjo projekta na turški strani, dr. Tinazom Ekimom in študentom Zakirjem Denizom.  V okviru obiska sta se udeležilatudi konference "Workshop on Graph Theory and its Applications – V", Istanbul Center for Mathematical Sciences, IMBM, Boğaziçi University, İstanbul, Turkey, November 27-28, 2015, na kateri sta imela tudi vabljeno predavanje.

V novembru je dr. Dragan Stevanović obiskal tudi konferenco KolKom 2015, kjer je tudi predaval na temo »On Wiener index of quadratic line graphs«.

Decembra so obiskali Bilbao (University of the Basque Country) dr. Aleksander Malnič, dr. Klavdija Kutnar, dr. Dragan Marušič in d. Istvan Kovacs. Nadaljevali so delo z dr. Luisom Martinezom  Hernandezom na skupnem članku Equisizable partial sum families.

Mlada raziskovala Nastja Cepak je v decembru zaključila trimesečno raziskovanje (financirano v okviru AdFuture) na Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique, kjer je pod vodstvom prof. Pascala Charpinain mentorja prof. Enesa Pasalica pripravila članek o permutacijah in linearnih translatorjih ter osnovo še enega članek o uporabi Maiorana-McFarland funkcij pri konstrukciji popolnih permutacij.

Raziskovalci Oddelka za tehnologijo so tako obiskali:

Dr. Boris Horvat v Berlinu obiskal konferenco WEC2015, kjer je z ekipo organizatorjev izvedel tudi začetne pogovore o potencialnem sodelovanju pri razvoju algoritmov in platforme.

Dr. Andreja Kutnar in dr. Črtomir Tavzest sta novembra v Bruslju obiskala COST Get Together 2015 | Engaging with the next generation of European researchers - interview in se udeležila http://www.forestplatform.org/en/calendar-events/calendar-events/subscribe/275. Dr. Kutnarjeva se je z dr. Matthewom Schwarzkopfom decembra v Zürichu udeležila še sestanka COST akcij FP1407 in FP1303 ter DF60 LCA discussion foruma, nato pa sama obiskala še Fp1303 core group meeting, ki je potekal v Stockholmu in BMBF Kick-Off-Workshop "Establishment and Expansion of Joint Research Structures in Europe" v Bonnu.

Mike Burnard in dr. Matthew Schwarzkopf sta se uspešno udeležila srečanja v okviru projekta CareWood (CaReWood Working Group meetings and General Assembly), ki je potekalo na Ecole Superior du Bois, Nantes (Francija). V okviru projekta Tisar je v Sarajevu potekalo srečanje partnerjev, ki se ga je udeležil vodja projekta, dr. Primož Lukšič.

Amy Noel Simmons pa je v Londonu obiskala #smlondon LIVE! 2015 conference.

Mike Burnard je v španski Sevilli obiskal tudi “Towards a Model of Sustainable Construction and Energy Efficient Buildings" (Workshop), kjer je predstavil UP IAM, UP Famnit in projekt InnoRenew.

 

Mlada raziskovalka Slovenskega centra za raziskovanje samomora je v decembru v okviru bilateralnega projekta z ZDA obiskala Carson J Spencer, ki se ukvarja s preventivno intervencijskimi programi za preprečevanje samomora in spodbujanje duševnega zdravja moških, ter s postvencijskimi aktivnostmi namenjeni svojcem oseb, ki so umrle zaradi samomora. Za zaposlene je sem pripravila in izvedla predstavitev naših projektov ter v praski spoznala njihove načine dela. Tekom raziskovalnega obiska je obiskala tudi nekatere druge inštitucije, ki v Koloradu delujejo na področju preprečevanja samomorilnega vedenja. Tako se je udeležila sestanka koalicije za preprečevanje samomora v Koloradu (Suicide Prevention Coalition of Colorado), ki je potekal na temo odgovornega novinarskega poročanja o samomoru; sestanka komisije za preprečevanje samomora, ki je potekal na temo opolnomočenja zdravstvenega osebja za delo s samomorilno ogroženimi posamezniki.

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti