login
| EN

Prof. dr. Ivan Luković z Univerze v Beogradu nas je obiskal v okviru Erasmus+ izmenjave in izvedel predavanje na Ponedeljkovem seminarju računalništva in informatike UP IAM in UP FAMNIT.

Današnje sodobno poslovanje vključuje pridobivanje in shranjevanje ogromnih količin podatkov, večjih kot kdaj koli prej. Najpogosteje se zbrani podatki uporabijo v krajšem časovnem okviru, nato pa se arhivirajo in skoraj ne uporabljajo učinkovito. Po drugi strani pa ti podatki predstavljajo pomembno vrednost, ki jo lahko podjetje uporabi za doseganje zastavljenih ciljev in zagotavljanje trajnostnega razvoja. O »krizi velikih podatkov« je študentom, zaposlenim in ostalim zainteresiranim dr. Ivan Lukovič predaval v ponedeljek, 13. november 2023.

»V Sloveniji nisem prvič in vedno se zelo rad vračam. UP je univerza, ki hitro raste in premore posebno vzdušje, ponuja res dobre priložnosti za študente in učitelje. Sodelovanje smo začeli že leta 2018 z mojim prvim obiskom in verjamem, da bomo tako nadaljevali. Rad imam interakcijo s študenti in učitelji, prav tako pa se na UP FAMNIT ukvarjam z nekaterimi temami, povezanimi s podatkovno znanostjo. Odprti smo za več možnosti sodelovanja, tudi s pomočjo mreže CEEPUS,« je dodal prof. Luković.

Več o seminarju je dostopno na tej povezavi.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti